Suroviny
- citronová tráva 4 stonky
- kafírové listy 10 ks
- kokosové mléko 800 ml
- kuřecí vývar 500 ml
- galangal (čerstvý kořen, nakrájený na tenké plátky) 3cm kousek
- kuřecí prsa (nakrájená na nudličky) 300 g
- slaměné houby (překrojené napůl) 100 g
- limetková šťáva 4 lžíce
- rybí omáčka 3 lžíce
- koriandr (menší hrst)
- chilli papričky (čerstvé, podle chuti)
Vyzkoušejte i další Jirkovy recepty, které už jsme na Freshi představili:
Článek
Na návštěvě u Jiřího Štifta
Byli jsme hosty Jiřího Štifta, jenž bezesporu patří k největším talentům české gastronomické scény. Jiří nás pozval do kuchyně restaurace Essensia hotelu Mandarin Oriental...
Recept
Kuřecí tikka masala
Vyzkoušejte kuřecí tikka masala, která podle Jirky Štifta patří k nejpopulárnějším jídlům restaurace Essensia hotelu Mandarin Oriental Prague. Pečou ji tu podle tradice v...
Recept
Thajské nudle Pad Thai podle Jiřího Štifta
Pad Thai – thajské rýžové nudle smažené s vejcem, krevetami, čerstvou jarní cibulkou a klíčky, dochucené pikantní sladkokyselou omáčkou jsou v podání Jiřího Štifta prostě...
Postup přípravy
- Spodní část stonku citronové trávy odřízneme v délce asi 5 cm a rozdrtíme. Zbylou část nasekáme nahrubo.
- Do většího hrnce dáme dohromady kuřecí vývar, kokosové mléko, citronovou trávu, galangal, 5 limetových listů a společně vaříme 15 minut. Vývar provoněný ingrediencemi scedíme. Vrátíme na mírný plamen. Přidáme kuřecí maso, houbičky, zbylé limetové listy a takto vaříme asi 7 minut, dokud maso nezměkne. Vmícháme rybí omáčku a limetovou šťávou. Chuť by měla být příjemně slaná a kyselejší.
- Před podáváním přidáme čerstvý koriandr, jarní cibulku a chilli dle chuti.