Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kuřecí tikka masala

4 porce
do 1 hodiny
Tikka Masala
Tikka Masala Autor: Kateřina Obrazová THINKFOOD.CZ
Vyzkoušejte kuřecí tikka masala, která podle Jirky Štifta patří k nejpopulárnějším jídlům restaurace Essensia hotelu Mandarin Oriental Prague. Pečou ji tu podle tradice v tandúru, doma si ale maso můžete upéct i v troubě.
Reklama

Prohlédněte si fotogalerii s přípravou Tikka masala krok za krokem:

Reklama

Postup

  1. Marinování: Kuřecí stehna očistíme od chrupavek a nakrájíme na větší kostky, přibližně 2 x 2 cm. Osolíme, kořeníme tandori a garam masalou. Vmasírujeme do masa. Přilijeme olej a šťávu z limetek a zamícháme. Nakonec vmícháme jogurt a necháme v lednici hodinu marinovat.
  2. Tikka masala: Na středně rozpáleném oleji krátce osmahneme koření: římský kmín celý, kardamon, badyán, skořici, hřebíček, bobkový list. Přidáme zázvor, česnek a chilli a krátce zarestujeme. Dále vsypeme cibuli a restujeme, dokud se cibule nesvaří na ⅔ objemu. Poté přidáme rajčata a restujeme dalších 5 minut. Stáhneme teplotu a vmícháme koření: tandori masala, římský kmín mletý, koriandr mletý, kurkumu, papriku, chilli. Prohřejeme a přidáme rajčatový protlak. Krátce zarestujeme. Podlijeme přibližně 4 dcl vody a dusíme 45 minut na střední plamen. Dochutíme solí. Masalu je možné zjemnit přidáním 2 dcl 33% smetany.
  3. Kuřecí maso vložíme na pekáč a pečeme v troubě při teplotě 190 stupňů 8–10 minut. Upečené vložíme do omáčky a krátce provaříme. Před podáváním vsypeme čerstvý koriandr. Podáváme s basmati rýží nebo papadamy.
Reklama

Tikka Masala  Foto: Kateřina Obrazová THINKFOOD.CZ

Tikka masala. Foto: Kateřina Obrazová THINKFOOD.CZ

 

Přečtěte si také rozhovor s Jirkou Štiftem, kde se mimo jiné dočtete, kam pro exotické ingredience, protože až si přečtete ten seznam k receptu, nebudete vědět, kudy kam…

Na návštěvě u Jiřího Štifta

Na návštěvě u Jiřího Štifta

Thinkfood.cz

Když jídlo, tak Thinkfood.cz

ThinkFood.cz je blog o všech skvělých „když“ kolem jídla. Protože nejlepší jsou chvíle, když se něco děje. U sporáku, u stolu, s přáteli.

 ThinkFood.cz je blog o jídle, nad kterým přemýšlíte. Vařte, jezte… a přemýšlejte.

ThinkFood na jaře 2013 založila Kateřina Obrazová a pod jejím vedením ho připravuje Idealab. Zajímá nás kvalitní jídlo, suroviny a recepty, ale i širší souvislosti okolo jídla. Přidejte kvalitní design, fotografie a jste tady správně.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama