Suroviny
- kukuřičný škrob
- cibule 1/2 ks
- mrkev 1/2 ks
- řapíkatý celer
- rajčata 2 ks
- nové koření
- černý pepř
- sůl
Na knedlíčky
- kuřecí prsa (mletá)
- smetana
- bílek 1/2 ks
- estragon
- sůl
Postup přípravy
- Kuřecí kousky vložte do vody a přiveďte k varu.
- Jakmile se začne tvořit pěna, odstraňte ji pomocí naběračky a k vývaru přidejte koření a nakrájenou kořenovou zeleninu. Nechte vařit a mezitím připravte knedlíčky:
- V misce smíchejte mletá kuřecí prsa, nakrájený čerstvý estragon, sůl, smetanu a bílek a spojte dohromady. Pomocí lžičky vytvarujte noky a dejte je vařit do vroucí osolené vody.
- Vývar přeceďte přes plátýnko a přidejte do něj uvařené noky, čerstvý estragon, maso a nakrájená rajčata, která jste spařili a zbavili slupky. Polévku přelijte do teriny a podávejte.
Vyzkoušejte také oblíbenou milionovou polévku z kořenové zeleniny podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE