Suroviny
- cibule 1 ks
- máslo 50 g
- pikantní klobása (ideálně mangalica)
- maďarská paprika 2 lžičky
- paprika (bílé) 600 g
- rajčata 3 ks
- sůl
- chilli
Postup přípravy
- Na pánvi rozpusťte máslo, nechte na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a rovnou přidejte na kolečka nakrájenou klobásu, aby se také opekla.
- Ke klobáse přisypejte sladkou papriku, kterou nechte jen rychle zpěnit, aby se nespálila a nezhořkla.
- Do pánve přidejte na kostičky nakrájené bílé papriky a rajčata, vše promíchejte a nechte pod pokličkou dusit asi 15 minut, aby se rajčata rozvařila a papriky byly ještě lehce křupavé.
- Lečo nakonec jen dosolte a přidejte trochu chilli, které dodá lehkou pálivost.
- Podávejte s chlebem, ale skvělé je i s bramborami.