Pizza cacio e pepe se sýrem a pepřem

Moje hodnocení
1x

Skvostná italská inovace, kdy se prajednoduchá, ale veledobrá omáčka ze sýra a spousty pepře použije nikoliv na těstoviny, ale na pizzu. No a pak je tu ještě ten specifický způsob pečení – vážně to stojí za to!

4 porce
30 minut
italská

Těsto

Pizza

Postup přípravy

  1. V míse nebo nádobě robotu promíchejte mouku, sůl a droždí. Vmíchejte vodu a olej, až vznikne hrubé těsto. Vyklopte ho na pomoučenou plochu.
  2. Těsto nejprve hněťte hranou dlaně, odtlačujte ho směrem od sebe. Shrňte ho do koule a pak ještě nejméně 8 minut hněťte, až bude hebké, hladké a pružné (v robotu při nízké rychlosti asi 8 minut).
  3. Těsto rozdělte na 3 stejné kusy a pomoučenýma rukama každý vytvarujte jako kouli, složte ho jakoby do sebe. Na pomoučené pracovní ploše zakápněte každou kouli troškou olivového oleje, pak přikryjte navlhčenou čistou utěrkou a nechte při pokojové teplotě kynout, až zdvojnásobí objem, 45 minut až 1 hodinu.
  4. Troubu předehřejte na funkci gril a vložte do ní pizza kámen nebo obrácený plech, asi 20 cm pod zdroj žáru. Na něj položte další obrácený plech a hojně ho poprašte kukuřičnou moukou.
  5. Na pomoučněné ploše prsty roztlačte těsto na menší placku, vytvarujte lehce zvýšené okraje, a dlaněmi pak těsto ještě roztlačte na placku o průměru cca 30 cm.
  6. Placku opatrně položte na plech v troubě poprášený moukou a doprostřed placky dejte 2 lžíce drceného ledu. Pečte asi 8 minut, až těsto zezlátne. Pak ihned posypte sýrem, zakapejte olivovým olejem, posypte pepřem a podávejte.

Připravte kynuté těsto na pizzu podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty