Těstíčko
- vejce 4 ks
- sůl 1 špetka
- hrubá mouka 70 g + na vysypání
- kypřicí prášek do pečiva 1 lžička
- máslo 20 g
Nádivka
- vepřové maso (upečené) 500 g
- vejce 1 ks
- dijonská hořčice 1 lžička
- zázvor (čerstvě nastrouhaný) 1 lžička
- vejce natvrdo 1 ks
- uzené maso (nebo šunka) 50 g
- kyselá okurka (nebo 1 lžíce kaparů) 1 ks
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Vejce oddělte a z bílků ušlehejte tuhý sníh. Promíchejte s žloutky (stačí 3, zbylý můžete použít do nádivky), solí a moukou prosátou s kypřicím práškem.
- Rozetřete na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou, vložte do trouby a upečte dozlatova.
- Na nádivku umelte nebo v sekáčku rozsekejte pečené maso a promíchejte ho se syrovým vejcem, případně zbylým žloutkem, hořčicí, zázvorem, pepřem a nadrobno nakrájeným uvařeným vejcem.
- Nádivkou potřete upečené těsto, posypte nadrobno nasekaným uzeným masem a okurkou nebo kapary. Stočte jako závin, zatižte nepříliš těžkým prkýnkem a dejte asi na 4 hodiny do ledničky. Podávejte krájené na řezy.
Vyzkoušejte také krůtí roládu s gorgonzolovou omáčkou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE