Suroviny
Postup přípravy
- Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů, dáme vařit vodu na brambory a na hrášek. Omyjeme brambory, rozpůlíme je a dáme je uvařit do slané vody. Maso omyjeme a očistíme, osolíme, opepříme. Maso opečeme na olivovém oleji.
- Dáme ho do pekáče, navrch brambory s rozmarýnem a špetkou soli a vložíme do trouby na 15 minut při 180 stupních, nebo až má maso uvnitř 58 °C. Hrášek vaříme asi 4 minuty. Potom ho dáme do hrnce, přidáme máslo a mátu a mixérem vytvoříme pyré. Osolíme, opepříme.
- Lišky/žampiony očistíme, nakrájíme cibuli. Na pánev dáme máslo s houbami a přidáme omáčku demi glace, trochu vody a brandy. Povaříme. Nakonec přidáme čerstvě nakrájenou pažitku.
Autor receptu: Osmany Laffita