Suroviny
- rajče 1 dávka
- cibule 1 kus
- česnek 5 ks
- celer 1 kus
- bazalka 1 dávka
- zeleninový bujón 1 kostka
- pepř 1 špetka
- cukr 2 kostka
- zakysaná smetana 1 kelímek
- parmezán 1 dávka
- vodka 1 kus
- olivový olej 1 dávka
Postup přípravy
Nakrájíme cibuli, celer, rajčata. Rozpálíme olej, osmahneme cibuli a poté přidáme nakrájená rajčata a celer, stroužek česneku a trochu bylinek. Osolíme, opepříme a čekáme, až rajčata změknou. Poté přilijeme připravený zeleninový vývar a dvě kostky cukru. Vaříme, dokud nezměkne celer, což trvá asi půl hodiny. Vyndáme česnek a vše rozmixujeme. Vmícháme zakysanou smetanu. Dosolíme, opepříme. Ozdobíme parmazánem a nakonec přidáme trochu vodky. Servírujeme.Teplota: 160 a 100 °CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 4Obtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: italskáDoba přípravy: 1–30 minutČas vaření: 30–60 minutRecipe category: polévka/ restování/ vaření
Polévka:Ožralá muchomůrka
postup:Nakrájíme cibuli, celer, rajčata. Rozpálíme olej, osmahneme cibuli a poté přidáme nakrájená rajčata a celer, stroužek česneku a trochu bylinek. Osolíme, opepříme a čekáme, až rajčata změknou. Poté přilijeme připravený zeleninový vývar a dvě kostky cukru. Vaříme, dokud nezměkne celer, což trvá asi půl hodiny. Vyndáme česnek a vše rozmixujeme. Vmícháme zakysanou smetanu. Dosolíme, opepříme. Ozdobíme parmazánem a nakonec přidáme trochu vodky. Servírujeme.