Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Nakládaná sladkokyselá červená cibule

1 sklenice porce
do 10 minut
Nakládaná sladkokyselá červená cibule
Nakládaná sladkokyselá červená cibule Autor: istockphoto.com
Není nic jednoduššího, než připravit rychlou nakládanou cibuli. Nemusíte nic vařit, stačí pečlivě smíchat suroviny na nálev a zalít jím nakrájenou cibuli. A pak už jen jeden den počkat a výbornou chuťovku máte hotovou. Hodí se do burgerů, do sendvičů, na tacos, do salátů, zkrátka je to dobrota!
Reklama

Suroviny (1 sklenice porce)

Reklama

Postup

  1. V misce smíchejte ocet, horkou vodu, cukr a sůl. Šlehejte dohromady, dokud se cukr a sůl úplně nerozpustí.
  2. Cibuli oloupejte, rozkrojte na půlky a nakrájejte na tenké plátky. Cibuli dejte do šroubovací sklenice a přelijte ji octovým nálevem.
  3. Pokud spěcháte, nechte sklenici alespoň 1 hodinu v pokojové teplotě uležet. Lepší je ovšem delší macerace – sklenici uzavřete víčkem a nechte ji alespoň jeden den uležet v lednici, kde vydrží několik týdnů.
Reklama

PRIMA TIP: Chuť nálevu můžete různě obměňovat – přidejte například bobkový list, česnek, čerstvý tymián nebo chilli papričky. Také množství cukru upravte podle vlastní chuti, ale cibule by stále měla zůstat spíše kyselá a štiplavá.

Rychlá nakládaná cibule Foto: Rychlá nakládaná cibule; foto: istockphoto.com

Uložit

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama