Suroviny
- ředkvičky 2 svazky (cca 140 g)
- bobkový list 1 ks
- hořčičné semínko 5 g
- třtinový cukr 20 g
- bílý vinný ocet 50 ml
- voda 500 ml
- skleničky (menší zavařovací sklenice) 2 ks (po 400 ml)
- sůl
Postup přípravy
- V rendlíku přiveďte k varu 500 ml vody. Přidejte špetku soli, vinný ocet, cukr, hořčičná semínka a bobkový list a vše vařte 4–5 minut.
- Než svaříte nálev, připravte ředkvičky. Očistěte je, nakrájejte na čtvrtky a rovnoměrně rozdělte do 2 zavařovacích sklenic, které předtím důkladně vymyjte. Ředkvičky ve sklenicích zalijte připraveným nálevem zhruba 4 mm pod okraj, uzavřete je víčkem a zavařujte v zavařovacím hrnci 20–25 minut při 90 °C.
- Sterilované ředkvičky skladujte na chladném místě.
PRIMA TIP: Nakládané ředkvičky se hodí do lehčích salátů, ke grilování nebo k přípravě pomazánek.