Najděte si recept
Na co máte chuť?

Nakládané ředkvičky ve sladkokyselém nálevu
Díky naložení v chuťově výrazném nálevu se obyčejné ředkvičky změní v nádherně růžové chuťové bombičky, které dodají skvělý akcent salátům, obloženým chlebům, jsou super jako příloha ke grilovanému masu i k míchaným vajíčkům.
do 1 hodiny
2 sklenice porce
Suroviny (2 sklenice porce)
- ředkvičky 2 svazky (cca 140 g)
- bobkový list 1 ks
- hořčičná semínka 5 g
- třtinový cukr 20 g
- bílý vinný ocet 50 ml
- voda 500 ml
- sůl
- menší zavařovací sklenice 2 ks (po 400 ml)
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- V rendlíku přiveďte k varu 500 ml vody. Přidejte špetku soli, vinný ocet, cukr, hořčičná semínka a bobkový list a vše vařte 4–5 minut.
- Než svaříte nálev, připravte ředkvičky. Očistěte je, nakrájejte na čtvrtky a rovnoměrně rozdělte do 2 zavařovacích sklenic, které předtím důkladně vymyjte. Ředkvičky ve sklenicích zalijte připraveným nálevem zhruba 4 mm pod okraj, uzavřete je víčkem a zavařujte v zavařovacím hrnci 20–25 minut při 90 °C.
- Sterilované ředkvičky skladujte na chladném místě.
PRIMA TIP: Nakládané ředkvičky se hodí do lehčích salátů, ke grilování nebo k přípravě pomazánek.
Jíme zdravě po celý rok: Sezónní vaření levně a jednoduše
Začínali tři, mají za sebou stovky receptů a tři úspěšné kuchařky a teď připravili další. S kuchařkou Jíme zdravě po celý rok se snadno zorientujete, které ovoce a zelenina jsou ideální ke zpracování, obsahuje totiž sezónní kalendář. Jarní recepty pracují například s ředkvičkou, chřestem a špenátem, letní s cuketou, lilkem či drobným ovocem, na podzim na vás čeká nejen dýně, jablka a houby, v zimě zas budete vařit s batáty, kapustou či červenou řepou a podobně. Přes 150 receptů na 400 stranách pořídíte od října v knihkupectvích po celé ČR za 699 Kč nebo na eshopu Jíme zdravě. Zajímavostí je, že kniha je oboustranná, v polovině se bude přetáčet, proto má dvě výrazné obálky – s malinami ze strany přední a s kapustou ze strany zadní.