reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Nakládané ředkvičky ve sladkokyselém nálevu
Autor: Jíme zdravě po celý rok Nakládané ředkvičky ve sladkokyselém nálevu

Nakládané ředkvičky ve sladkokyselém nálevu

Hodnoceno: 4x
Díky naložení v chuťově výrazném nálevu se obyčejné ředkvičky změní v nádherně růžové chuťové bombičky, které dodají skvělý akcent salátům, obloženým chlebům, jsou super jako příloha ke grilovanému masu i k míchaným vajíčkům.
do 1 hodiny
2 sklenice porce

reklama

Kvašená zelenina nebo-li pickles

Kvašená zelenina zažívá světový comeback. Vyrobte si vlastní “pickles”!

Suroviny (2 sklenice porce)

reklama

Postup

  1. V rendlíku přiveďte k varu 500 ml vody. Přidejte špetku soli, vinný ocet, cukr, hořčičná semínka a bobkový list a vše vařte 4–5 minut.
  2. Než svaříte nálev, připravte ředkvičky. Očistěte je, nakrájejte na čtvrtky a rovnoměrně rozdělte do 2 zavařovacích sklenic, které předtím důkladně vymyjte. Ředkvičky ve sklenicích zalijte připraveným nálevem zhruba 4 mm pod okraj, uzavřete je víčkem a zavařujte v zavařovacím hrnci 20–25 minut při 90 °C.
  3. Sterilované ředkvičky skladujte na chladném místě.

PRIMA TIP: Nakládané ředkvičky se hodí do lehčích salátů, ke grilování nebo k přípravě pomazánek.

Nakládané ředkvičky ve sladkokyselém nálevu
Autor: Jíme zdravě po celý rok Nakládané ředkvičky ve sladkokyselém nálevu

Jíme zdravě po celý rok: Sezónní vaření levně a jednoduše
Petr Novák, Barbora Lundgren a Barbora Hlubučková

Začínali tři, mají za sebou stovky receptů a tři úspěšné kuchařky a teď připravili další. S kuchařkou Jíme zdravě po celý rok se snadno zorientujete, které ovoce a zelenina jsou ideální ke zpracování, obsahuje totiž sezónní kalendář. Jarní recepty pracují například s ředkvičkou, chřestem a špenátem, letní s cuketou, lilkem či drobným ovocem, na podzim na vás čeká nejen dýně, jablka a houby, v zimě zas budete vařit s batáty, kapustou či červenou řepou a podobně. Přes 150 receptů na 400 stranách pořídíte od října v knihkupectvích po celé ČR za 699 Kč nebo na eshopu Jíme zdravě. Zajímavostí je, že kniha je oboustranná, v polovině se bude přetáčet, proto má dvě výrazné obálky – s malinami ze strany přední a s kapustou ze strany zadní.

reklama

Související témata: ředkvičky , pickles , nakládání , Malá jídla

reklama