Nakládané ředkvičky ve sladkokyselém nálevu

Moje hodnocení
5x

Díky naložení v chuťově výrazném nálevu se obyčejné ředkvičky změní v nádherně růžové chuťové bombičky, které dodají skvělý akcent salátům, obloženým chlebům, jsou super jako příloha ke grilovanému masu i k míchaným vajíčkům.

2 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V rendlíku přiveďte k varu 500 ml vody. Přidejte špetku soli, vinný ocet, cukr, hořčičná semínka a bobkový list a vše vařte 4–5 minut.
  2. Než svaříte nálev, připravte ředkvičky. Očistěte je, nakrájejte na čtvrtky a rovnoměrně rozdělte do 2 zavařovacích sklenic, které předtím důkladně vymyjte. Ředkvičky ve sklenicích zalijte připraveným nálevem zhruba 4 mm pod okraj, uzavřete je víčkem a zavařujte v zavařovacím hrnci 20–25 minut při 90 °C.
  3. Sterilované ředkvičky skladujte na chladném místě.

PRIMA TIP: Nakládané ředkvičky se hodí do lehčích salátů, ke grilování nebo k přípravě pomazánek.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty