Suroviny
- chléb (oblíbený dobrý chleba) 2 velké krajíce
- vejce 2 ks
- žervé 80 g
- slanina 4–6 plátků
- listový špenát (očištěné špenátové listy) 2 hrsti
- pažitka (nasekaná) 1/2 hrsti
- rajčata (velké ) 1 ks
- olivový olej 1 lžíce
- máslo 1 lžíce
- voda 500 ml
- ocet 5 lžic
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Žervé smíchejte s posekanou pažitkou, osolte a opepřete dle chuti.
- Na pánvi nechte rozpustit máslo a dozlatova na něm z obou stran opečte krajíce chleba. Ty pak potřete připraveným žervé.
- V míse promíchejte špenátové listy s pokrájeným rajčetem, přidejte olivový olej, sůl a pepř.
- V hrnci dejte vařit vodu s octem a těsně pod bodem varu vytvořte metličkou vír, do kterého dáte rozklepnuté vejce. Nechte ho vařit zhruba 3 minuty. Vejce vařte po jednom, aby se nespojila.
- Na namazaný chléb navrstvěte zeleninu a slaninu, kterou opečte na pánvi nebo v troubě. Navrch dejte ztracené vejce. Opepřete a osolte.
PRIMA TIP: Pro více zajímavých informací o kvalitních potravinách navštivte web akademiekvality.cz.