Mražený dort: Arašídově čokoládový hřích s Oreo sušenkami

Moje hodnocení
5x

Dokonalé souznění arašídového másla a čokoládových sušenek v chladivé podobě. Syté, přesto osvěžující.

6 porcí
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V míse promíchejte smetanu, cukr a vanilku. Nejlépe elektrickými metlami vyšlehejte do nadýchané pěny a pak zašlehejte arašídové máslo, až vzniknou tuhé špičky.
  2. Dno kulaté formy potřete trochou arašídového krému a rozložte na něj sušenky. Pak opět potřete krémem a klaďte na něj další sušenky tak, aby vyplnily mezery mezi sušenkami z první vrstvy.
  3. Pokračujte, až spotřebujete všechen krém. Dezert posypte trochou rozdrcených sušenek, formu přetáhněte fólií a dejte na nejméně 4 hodiny nebo přes noc do mrazáku.
  4. Před podáváním ho pocákejte trochou rozehřátého arašídového másla a poprašte moučkovým cukrem.

Další originální recepty na mražené dorty a dezerty najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH

Místo Oreo sušenek můžete použít i americké cookies s čokoládou. Připravte je podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty