Suroviny
- sušenky (Oreo) 250 g
- smetana ke šlehání 700 ml
- moučkový cukr 25 g + na poprášení
- arašídové máslo (rozehřáté) 125 g
- vanilkový extrakt (nebo pasta) 1 lžička
Postup přípravy
- V míse promíchejte smetanu, cukr a vanilku. Nejlépe elektrickými metlami vyšlehejte do nadýchané pěny a pak zašlehejte arašídové máslo, až vzniknou tuhé špičky.
- Dno kulaté formy potřete trochou arašídového krému a rozložte na něj sušenky. Pak opět potřete krémem a klaďte na něj další sušenky tak, aby vyplnily mezery mezi sušenkami z první vrstvy.
- Pokračujte, až spotřebujete všechen krém. Dezert posypte trochou rozdrcených sušenek, formu přetáhněte fólií a dejte na nejméně 4 hodiny nebo přes noc do mrazáku.
- Před podáváním ho pocákejte trochou rozehřátého arašídového másla a poprašte moučkovým cukrem.
Další originální recepty na mražené dorty a dezerty najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH
Místo Oreo sušenek můžete použít i americké cookies s čokoládou. Připravte je podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE