Suroviny
- polohrubá mouka (pšeničná, např. Pernerka) 370 g
- máslo 250 g
- moučkový cukr 250 g
- vejce (bílky a žloutky zvlášť) 6 ks
- smetana 250 ml
- vanilkový cukr 1 sáček
- kypřicí prášek do pečiva 1 sáček
- vlašské ořechy 1 hrst
- čokolada 100 g
- kakaový prášek 2 lžíce
- olej (na vymazání formy)
- hrubá mouka (na vysypání formy)

Postup přípravy
- Máslo s moučkovým cukrem utřete do pěny. Postupně zašlehejte žloutky a pak smetanu.
- Bílky dejte do čisté mísy, přidejte vanilkový cukr a vyšlehejte pevný sníh.
- Do máslové hmoty přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem. Postupně přimíchejte vyšlehaný sníh. Troubu předehřejte na 170 stupňů.
- Formu na bábovku vystříkejte olejem a vysypte hrubou moukou. Nasekejte ořechy a čokoládu na kousky.
- Připravené těsto rozdělte na tři části. První část dejte do formy a posypte částí nasekaných ořechů. Na ně dejte druhou třetinu těsta a tu posypte nasekanou čokoládou a zbylými ořechy.
- Poslední třetinu těsta smíchejte s kakaem a dejte na ořechy s čokoládou. Uhlaďte, s formou ještě lehce klepněte a dejte do rozpálené trouby na cca 55-60 minut (kontrolujte špejlí).
- Po vytažení z trouby nechte cca 15 minut vychladnout a poté vyklopte z formy.
Vyzkoušejte také vláčnou tvarohovou bábovku podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Vláčná tvarohová bábovka