Mramorová bábovka s čokoládou a ořechy podle Laďky Něrgešové

Moje hodnocení
3x

Herečka a moderátorka Laďka Něrgešová se na svých sociálních sítích ráda dělí o své oblíbené recepty. Mramorová bábovka s čokoládou a ořechy patří mezi její oblíbené stálice a určitě si najde cestu i na váš stůl.

12 porcí
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Máslo s moučkovým cukrem utřete do pěny. Postupně zašlehejte žloutky a pak smetanu.
  2. Bílky dejte do čisté mísy, přidejte vanilkový cukr a vyšlehejte pevný sníh.
  3. Do máslové hmoty přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem. Postupně přimíchejte vyšlehaný sníh. Troubu předehřejte na 170 stupňů.
  4. Formu na bábovku vystříkejte olejem a vysypte hrubou moukou. Nasekejte ořechy a čokoládu na kousky.
  5. Připravené těsto rozdělte na tři části. První část dejte do formy a posypte částí nasekaných ořechů. Na ně dejte druhou třetinu těsta a tu posypte nasekanou čokoládou a zbylými ořechy.
  6. Poslední třetinu těsta smíchejte s kakaem a dejte na ořechy s čokoládou. Uhlaďte, s formou ještě lehce klepněte a dejte do rozpálené trouby na cca 55-60 minut (kontrolujte špejlí).
  7. Po vytažení z trouby nechte cca 15 minut vychladnout a poté vyklopte z formy.

Vyzkoušejte také vláčnou tvarohovou bábovku podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Vláčná tvarohová bábovka

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pernerka


Přečtěte si také

Recepty