Piškoty
- hladká mouka (pšeničná nebo špaldová mouka) 90 g
- kukuřičný škrob 2 lžíce
- vejce (bio ) 3 ks
- třtinový cukr 75 g
Krém
- polotučný tvaroh 250 g
- mascarpone 250 g
- skyr 150 g
- med 2–3 lžíce
- maliny 375
Postup přípravy
- Nejprve upečte piškoty. Tvaroh, mascarpone i skyr vyndejte z lednice ven, ať má vše pokojovou teplotu.
- Rozehřejte troubu na 180 °C a dva plechy vyložte pečicím papírem.
- Oddělte bílky od žloutků.
- Bílky vyšlehejte vysokou rychlostí do sněhu – když se začne sníh tvořit, přisypte k bílkům třtinový cukr a šlehejte dále až do tuhého sněhu.
- Žloutky našlehejte metličkou do pěny a opatrně vmíchejte do sněhu.
- Nakonec přidejte mouku a škrob, vše opatrně promíchejte, aby vzniklo lesklé a nadýchané těsto.
- Těsto nyní přendejte do zdobicího sáčku a na plech nastříkejte podlouhlé piškoty. Těsto se bude trochu rozjíždět do stran, ale nedělejte si s tím hlavu. Je vlastně úplně jedno, jestli budete mít krásné piškoty nebo budou škaredé, protože půjdou do dezertu a nikdo je neuvidí.
- Piškoty pečte v troubě 10 až 15 minut, měly by být zlatavé.
- Po upečení je nechte vychladnout a připravte krém.
- Tvaroh, mascarpone, skyr a med smíchejte v míse do tužšího krému. Pokud vám přijde hodně tuhý, přidejte ještě trochu tvarohu nebo jogurtu.
- Maliny omyjte a překrojte napůl.
- A teď je načase kompletovat. Do zapékací mísy či pekáčku položte vrstvu piškotů, na ně rozetřete krém, polože maliny a opět ještě jednou vrstvu piškotů, krém a maliny.
- Nechte v lednici vychladit nejlépe přes noc.