redakce Prima FRESH

Vojtěch Kanta není velkým fandou české kuchyně

Prostřeno! S30 (47)

Vojtěch (32) má středoškolské vzdělání. Je podnikatel a influencer. Pracoval jako kuchař a šéfkuchař v restauraci Gourmetpauza. Od roku 2020 podniká.

Má manželkou Annu a s tou má dceru Stellu, společně mají i pejska Fidorku. Jejich život se točí hodně kolem jídla. Dobré jídlo jim dokáže zvednout náladu o 100 % a špatné jídlo je na rozvod. Moc rád cestuje. Na každé dovolené putují v první řadě za jídlem, takže si vybírají země, které vynikají gastronomií. Žena je redaktorka a společně pracují na jeho instagramovém profilu Kantathechef. On vaří a manželka natáčí a stříhá a společně se starají o chod jeho profilu.

Pokud zrovna nepracuje, tak tráví čas rád cvičením nebo s rodinou. Nabídku účastnit se soutěže přijal proto, že pořad zná, a když nabídka přišla, neváhal ani chvilku. Výhru by použil na rozvoj svého podnikání a také by vzal rodinu někam na dovolenou. Na jeho projektu Kantathechef pracují více než rok intenzivně, takže odpočinek v pěkném prostředí by moc ocenili. Během zábavy se u něj budou hádat druhy zeleniny a menu sestavil z jídel, která člověka zahřejí, zasytí a pohladí.

VSTOUPIT DO DISKUZE

Koníčky, zájmy: Jeho velkým koníčkem je vaření. Zajímá se o gastronomii. Baví ho crossfit, běh a cestování s rodinou.

Charakter: Sám o sobě tvrdí, že je optimista, a protože je velmi společenský, tak nedá dopustit na vlastní klid. Je poměrně klidný a myslí si, že s ním jen tak něco nehne. Je přesvědčený, že člověk má snít a nemá se o své sny nechat připravit.

Proč se přihlásil: Nabídku přijal, protože ho vaření opravdu baví a pořad Prostřeno! zná jako své boty. Když se tato příležitost naskytla, tak neváhal.

Co od soutěže očekává: Těší se, že se dobře nají a bude mít možnost potkat nové a zajímavé lidi.

Co by udělal s výhrou: Výhru by použil na rozvoj svého podnikání a také by vzal rodinu někam na dovolenou. Na jeho projektu Kantathechef pracují více než rok intenzivně, takže odpočinek v pěkném prostředí by moc ocenili.

Vztah k vaření: Vaření je jeho koníčkem od dětství. Už od mala rád pekl, ale to ho docela brzy opustilo a zůstal u vaření jídel. Teď je šéfkuchařem v jejich domácnosti.

Zajímavá historka z vaření: Když začínal s pečením, někdy kolem deseti let, tak si chtěl vyšlehat smetanu na šlehačku. Do robota dal smetanu a odešel. Když přišel zpět, tak bylo v robotu místo smetany máslo s vodou. V tu chvíli byl naštvaný na své sourozence, že mu dali do mísy od robotu máslo s vodou.

Co nejraději vaří: Rád připravuje italská jídla, jako jsou spaghetti carbonara, na které si potrpí. Miluje i krevety, dobře připravenou chobotnici anebo mexická jídla. Není velkým fandou české kuchyně.

Co jí: Má rád úplně vše. Není nic, co by nesnědl. Ochutnal snad vše, co je jedlé.

Co nejí, co by nikdy neochutnal: Neví o ničem, co by neochutnal.

Nejoblíbenější jídlo: Mezi jeho oblíbená jídla patří spaghetti carbonara.

Alergie: Alergii na potraviny nemá.

Co u stolu nesnáší: Při společném stolování mu vadí mlaskání.

Motto: V životě se řídí mottem: „Nejlepší způsob, jak se do něčeho pustit, je přestat o tom mluvit a začít to dělat.“ Walt Disney

Sledujte Prostřeno! každý všední den od 16:50 na Primě. Uteklo vám něco? Na prima+ najdete odvysílané epizody a už v pondělí všech pět z celého týdne.

Stáhněte si svoji aplikaci Prima Zone na Google Play nebo v Apple Store.

Soutěžní menu:

redakce Prima FRESH

Autor článku

redakce Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty