Krokety
- olej (na smažení) 2 PL
 
Trojobal
- panko strouhanka 250 g
 - hladká mouka 250 g
 - vejce 3
 
Náplň
- čedar 200 g
 - bramborový škrob 2-3 PL
 - sladká paprika 1 PL
 - sušený česnek 1 PL
 - sušená cibule 1 PL
 - brambory 500 g
 
Bazalková majonéza
- majonéza 5 PL
 - bazalka 8 lístků
 - citronová šťáva z 1/2 citronu
 - smetana (podle potřeby)
 
Postup
- Nejdříve si brambory oškrábeme a nakrájíme na ¼, ať se nám brambory rychleji uvaří. Nakrájené brambory dáme do hrnce se studenou osolenou vodou a necháme vařit cca 20 minut. Po uvaření brambory scedíme a rozmačkáme na kaši.
 - Přidáme všechny ingredience z „náplně“ a promícháme. Z bramborové směsi uděláme kuličky a doprostřed vložíme čtvereček čedaru. Kuličku obalíme v mouce, pak v rozšlehaném vajíčku a na konec v panko strouhance.
 - Pro lepší křupavost, a hlavně celistvější obal, zopakujeme obalení ve vajíčku a pak v panko strouhance. Krokety smažíme na rozpáleném oleji na 180 °C dozlatova. Smažíme to nejlépe na nějakém nepřilnavém povrchu, aby se vám to nepřichytilo ke dnu rendlíku.
 - Na bazalkovou majonézu dáme do mixéru majonézu, bazalku a citronovou šťávu. Vše rozmixujeme do zelené barvy, a když budeme mít majonézu moc hustou, tak ji naředíme smetanou.
 
Autor receptu: Vojtěch Kanta
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!