Roastbeef
- med 1,5 PL
- olivový olej
- worcesterová omáčka 6 PL
- hovězí nízký roštěnec 1 kg
- česnek 3 stroužky
- dijonská hořčice 6 PL
- hrubozrnná hořčice 6 PL
- sůl
- pepř
Postup
Fondán
- Brambory si nejdříve oloupeme a nakrájíme na silná kolečka. Osolíme je a opečeme je z každé strany dohněda. Přidáme česnek a bylinky a lehce je necháme provonět. Pak přihodíme máslo a brambory oglazujeme.
- Nakonec přilejeme vývar tak, aby byly brambory akorát ponořené. Necháme vývar zredukovat na půlku a pak hodíme celou pánev na cca 15 minut do trouby na 180 °C.
Roastbeef
- Nejdříve si uděláme marinádu. Do mísy dáme hrubozrnnou hořčici, dijonskou hořčici, nastrouhaný stroužek česneku, worcester, sůl a pepř. Vše promícháme a postupně zašleháme cca 1 dcl olivového oleje, až nám vznikne emulze.
- Nízký roštěnec nasolíme a 30 sekund až minutku necháme otestovat z každé strany. Pak ho vložíme do marinády a zavakuujeme společně s marinádou. Necháme chvilku odležet. Pak použijeme sous vide, které rozehřejeme na 56 °C. Maso v něm necháme hodinu a půl.
- Pak maso vytáhneme a můžeme ho rovnou krájet. Marinádu necháme probublávat v rendlíku a zašleháme do něj med.
Autor receptu: Vojtěch Kanta
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!