Suroviny
- pistáciový krém 2 PL
- kakao (na posypání)
- cukrářské piškoty 1 balení
- mascarpone 500 g
- mandlový likér amaretto 4 cl
- černá káva šálek
- cukr krupice 5 PL
- vejce 5
Postup
- Nejdříve si rozdělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a žloutky vyšleháme nejdříve s cukrem do světlé pěny a pak přimícháme mascarpone s pistáciovým krémem. Do hladkého krému stěrkou postupně přimícháme vyšlehaný sníh.
- Do menší misky si připravíme větší množství kávy, společně s amarettem. A můžeme skládat. Do středního pekáčku vylejeme nejdříve vrstvu krému a na to skládáme namočené cukrářské piškoty. Necháme je nasáknout v kávě maximálně 1-2 sekundy, jinak se nám rozpadnou.
- Na cukrářské piškoty dáme další vrstvu krému a takhle pořád dokola. Vše zakončíme vrstvou krému, kterou posypeme kakaem a dozdobíme rozmixovanými pistáciemi.
Autor receptu: Vojtěch Kanta
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!