Suroviny
Bramborová sláma
- brambory 3 střední
Postup
- Vezmeme palici česneku a všechny stroužky zmáčkneme nožem, ať se nám lépe loupou. Pak je vhodíme do hrnce se 100 g másla a olivovým olejem. Česnek restujeme dozlatova, aby získal oříškovou chuť.
- Pak přihodíme nakrájené brambory, tymián, sůl a pepř a zalejeme vývarem. Polévku vaříme do změknutí brambor cca 20 minut. Polévku pak rozmixujeme a zalejeme smetanou. Popřípadě ještě dosolíme.
- Vše přecedíme, abychom polévku měli co nejhladší. Polévku na talíři můžeme dochutit lanýžovým olejem a pažitkou.
Bramborová sláma
- Brambory nakrájíme na tenké plátky. Nejlépe na mandolíně a pak je překrojíme na proužky.
- Rozpálíme si olej na 180 °C a 3–4 minutky brambory smažíme.
Autor receptu: Vojtěch Kanta
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!