Tomáš (25) vystudoval gymnázium v Karviné a nyní pokračuje ve studiu na pedagogické fakultě na Masarykově univerzitě.
Tomáš Švacho je vtipálek, baví ho asijská kuchyně
Prostřeno! S28 (96)
Brigádně vystřídal různé profese jako dýmkař, číšník, barman, prodavač, dělník, prodejce na stánku, táborový vedoucí, učitel a vychovatel ve školní družině. Dělal také doručovatele. Je svobodný, bezdětný a nemá partnerku. Toto menu si vybral k tématu cesta kolem světa - Gyoza knedlíčky z Japonska párované s českým pivem nebo korejským soju, Cibulová polévka z Francie s vínem, Hovězi Wellington z Anglie párovaný s koktejlem z Irské whisky a nakonec dezert doprovázený s B-52 z Kanady. Zábava bude studentská - plnění úkolů.
VSTOUPIT DO DISKUZE
Koníčky, zájmy:
Má rád sport – hraje squash a badminton. Zajímá ho animé, pořádá různé akce pro studenty v Brně v rámci Spolku přátel PDF MUNI, jezdí na tábory a baví ho vaření.
Charakter:
Sám o sobě tvrdí, že je přátelský, hlasitý a je rád středem pozornosti. Je vůdčí typ, flegmatik, sangvinik a vtipálek.
Proč se přihlásil:
Do pořadu ho přihlásil kamarád Hury, protože o tom Tomáš mluvil už asi rok. Chce, aby někdo více kritický zhodnotil jeho kuchařské výtvory a on se mohl zlepšovat ve vaření a jednou se pak mohl utkat s profi kuchaři v dalších kuchařských soutěžích. Ale možnost výhry a peníze jsou také fajn motivace.
Co od soutěže očekává:
Chtěl by zažít týden férového hodnocení a přátelský vztah mezi ostatními, ale trošku se obává intrik a taktizování. Očekává test jeho schopností, jak umí vařit pro ostatní a práci pod stresem a drobnohledem národa.
Co by udělal s výhrou:
Pokud by vyhrál, tak by si udělal řidičský průkaz a koupil by do spolku dodávku, nebo si koupí vlastní profi nůž, sadu nádobí a kuchařky. Pokud by vyhrál, tak snad výhru využije moudře.
Vztah k vaření:
Vaření miluje – dostal se k němu díky vysoké škole a ukázalo se, že i on může být kreativní. Další výhodou je, že jeho vaření působí dobře na slečny.
Zajímavá historka z vaření:
Už se mu stalo, že si párkrát uřízl kousek prstu.
Co nejraději vaří:
Rád připravuje gyoza knedlíčky, které dělá tak třikrát do měsíce. Baví ho asijská kuchyně.
Co jí:
Má rád skoro vše.
Co nejí, co by nikdy neochutnal:
Nemá moc rád houby, ale používá je do hovězího Wellingtonu a zvládne je tam sníst. Nikdy by nesnědl chrupky a tlustou část masa.
Nejoblíbenější jídlo:
Mezi jeho oblíbená jídla patří kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem.
Alergie:
Žádnou alergii na potraviny nemá.
Co u stolu nesnáší:
Při stolování mu vadí mlaskání a nedostatek slušného chování.
Motto:
V životě se řídí mottem: „Co můžeš vypít dnes, neodkládej na zítra.“
Soutěžní menu:
Gyoza knedlíčky se třemi druhy omáček Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Francouzská cibulová polévka se sýrem Gruyre Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hovězí Wellington s bylinkovou bramborovou kaší Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Flan de Leche s brusinkovou omáčkou a mátou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Tomáš Švacho Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
redaktorka FTV Prima