Těsto
- hladká mouka 225 g
- hrubá mouka 75 g
- vroucí voda 150 ml
- sůl 2 g
- kukuřičný škrob
Náplň
- vepřové mleté maso 500 g
- červené zelí
- bílé zelí
- mrkev 2
- česnek 5 stroužků
- jarní cibulka 2
- zázvor kousek
- sójová omáčka
- omáčka Sriracha
- sezamový olej
- rýžový ocet
- glutamát
- sůl
- pepř
Omáčky
- sriracha omáčka
- sezamová omáčka
- arašídová omáčka
- arašídové máslo
- sójová omáčka
- ocet
- glutamát
- třtinový cukr
Postup
- Do mísy dejte hladkou a hrubou mouku a promíchejte je. Poté v hrnci rozpusťte sůl ve vodě a nalijte ji do směsi mouky; začněte ji míchat, dokud nebude hutná, hněťte těsto pět až sedm minut, nebo dokud nebude hladké. Nakonec jej zabalte do plastu a nechte odpočívat 15 až 20 minut při pokojové teplotě.
- Rozdělte jej na čtyři až šest kusů; pomocí válečku na těsto rozválejte těsto na tenký list, začínaje nejtlustším nastavením, konče číslem pět nebo šest. (Měli byste být schopni vidět svou ruku skrz těsto). Vykrajujte kruhy pomocí 3 až 4palcového kruhového vykrajovače na sušenky a opakujte s celým těstem.
Náplň
- Zeleninu nakrájejte na kousky a spojte s masem a dochucovadly, míchejte, dokud nebude vše rovnoměrně promícháno. Následně vkládejte do vykrájeného těsta malou lžíci směsi, zabalte podle svých zkušeností a chuti.
- Napařujeme nad vroucí vodou po dobu 10-14 minut, servírujeme s omáčkami a topingem podle volby a chuti.
Autor receptu: Tomáš Švacho