Tereza má vysokoškolské vzdělání, kde získala titul inženýr. Studovala na VŠB – TUO, obor konstrukce výrobních strojů a zařízení.
Tereza Bergerová
Prostřeno! XXVII (39)
Předtím studovala střední školu strojní v Olomouci. Pracovala jako R&D designer ve firmě Mora Moravia a jako Senior designer ve firmě Ores Technologies. Nyní pracuje na pozici Lead design engineer ve firmě Hella. Je rozvedená a z prvního manželství má dvě děti – syna Jozefa (10 let) a syna Karla (8 let). Nyní žije již druhým rokem s přítelem Martinem, který s jejími dětmi velmi dobře vychází.
Do pořadu ji přihlásil její přítel, protože je Tereza velkou fanynkou Prostřeno!. Nejdřív byla překvapená a chtěla ,,vycouvat‘‘, ale její děti si moc přály, aby to zkusila, a tak bylo rozhodnuto. Pokud by vyhrála, tak by vzala svou rodinu na dovolenou. Jako zábavu si pro své hosty připraví zdobení dortů – upeče každému malý dort a všichni si jej bude moc ozdobit dle vlastní fantazie. Tato jídla si vybrala, protože je zná a nebude je vařit poprvé. Má trochu strach z časové náročnosti.
Charakter: Sama o sobě tvrdí, že je hodná a pracovitá, a doufá, že je úplně normální holka.
Zájmy: Moc ráda peče a jinak se snaží trávit volný čas se svými dětmi a přítelem. Občas chodí na procházky, jezdí na vyjížďky na kole, hraje hry a je velká milovnice filmů.
Vztah k vaření: Má ráda vaření, ale ne vždy se jí chce. Na vaření musí mít chuť.
Chutě: Nemá žádný zvlášť oblíbený recept. Nejraději vaří guláš a to, co jí řekne její přítel nebo si objednají děti. Ráda jim dělá radost a vaří pro ně na přání. Jejich oblíbená jídla jsou svíčková, guláš a palačinky. Pokud zrovna nedrží dietu, tak má ráda italskou kuchyni (rizoto, těstoviny a pizzu), ale s chutí si dá i české klasiky, jako je svíčková od maminky, guláš anebo chléb se sádlem a škvarkami.
Nesnáší: Nejí vnitřnosti, ryby, mořské plody – vše, co žije ve vodě. Nikdy by nesnědla (nebo by velmi bojovala s tím, jestli sníst) vnitřnosti a mořské plody.
Motto: V životě nemá motto, kterým by se řídila.
Očekávání: Těší se na nové zkušenosti. Vaření pod velkým stresem pro ni bude náročné a ona bude muset vystoupit ze své komfortní zóny.