Suroviny
- máslové sušenky 250 g
- máslo 125 g
- krémový sýr 600 g
- moučkový cukr 150 g
- citronová kůra
- vejce 3
- zakysaná smetana 250 g
- vanilkový cukr 1
- rybíz
- maliny
- ostružiny
- jahody
Postup přípravy
- Sušenky podrtíme a zapracujeme do nich máslo, namačkáme do košíčků či do dortové formy. Poté dáme do lednice a připravíme si krém: jemně promícháme sýr, přidáme smetanu, cukr, citrónovou kůru a postupně na malý výkon zašleháváme vejce.
- Nalijeme na sušenkový podklad a dáme do vyhřáté trouby, pečeme na 150 °C asi 20 minut. Necháme vychladnout a pak dáme do lednice. Ideální je nechat odležet přes noc.
- Přeliv: Ovoce provaříme v hrnci na plotně, dosladíme dle chuti, můžeme propasírovat či nechat tak. Při servírování přelijeme dortík touto ovocnou polevou.
Autor receptu: Tereza Bergerová