Suroviny
- hovězí maso 500 g
- mrkev 2
- petržel 2
- celer kousek
- česnek 2 stroužky
- cibule
- nové koření
- bobkový list
- olej 2 PL
- sůl
- pepř
Játrové knedlíčky
- kuřecí játra 150 g
- máslo 60 g
- vejce 1
- strouhanka 80 g
- cibule 1/2
- česnek 1 stroužek
- petrželka
- majoránka
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Maso orestujeme na tuku, až se zatáhne, pak zalijeme studenou vodou, osolíme, opepříme, přidáme očištěnou zeleninu, cibuli a česnek necháme ve slupce (pouze omyjeme) a také přidáme do hrnce.
- Necháme vařit, ideálně na mírném ohni, cca 3–4 hodiny.
Játrové knedlíčky
- Cibuli a petrželku osmažíme na másle. Rozmixujeme játra. Osmaženou cibuli, petrželku a játra promícháme. Přidáme vejce, ostatní přísady, dobře promícháme a nakonec přidáme strouhanku.
- Necháme chvíli ustát, pak tvoříme malé knedlíčky, které vaříme v polévce asi 8 minut.
Autor receptu: Tereza Bergerová