Libor (22) vystudoval gymnázium v Uničově. Poté byl půl roku na VUT Brno – Fakulta strojního inženýrství, ale to nebylo nic pro něj. Nyní studuje na Slezské univerzitě v Opavě obor Multimediální techniky a velmi ho to naplňuje.
Libor Cinegr
Prostřeno! XXVII (107)
Studuje zde již druhým rokem. Rok pracoval jako montážní technik a svářeč energetických soustav ve společnosti VTP technologie. Dnes se zaměřuje na výrobu, produkci a distribuci audiovizuálních děl napříč všemi posty – střihač, produkční, kameraman, fotograf, osvětlovač, zvukař v terénu či ve studiu.Hraje v kapele The Middle of the Sandwich. Mimo jeho hlavní kapelu hraje ve vedlejším projektu "Cup od Music" – s kamarádkou Evou Zouharovou – vydělávají si na svatebních obřadech, oslavách a často hrají na ulici jak u nás v ČR, tak i v zahraničí (Francie, Lucembursko, Německo a Rakousko). Spojení kapely a vaření je podle něj důležité – ve zkušebně mají kuchyň a jedna z jejich písní se jmenuje Bum bo nam bo, kde zhudebnili recept na tento pokrm. V této skladbě hostuje legendární kuchař Jiří Babica, který je jejich dobrým přítelem a moc jim fandí.
Tato jídla si vybral, protože jsou jeho srdeční záležitost. Dělá tyto pokrmy často a umí je. Díky vietnamské kuchyni i dost zhubl a má ji rád. Pro hosty připraví jako zábavu hudební vystoupení.Je z úplné rodiny, má mladší sestru Dášenku, která úžasně zpívá a hraje na klavír. Máma i táta ho podporují v tom co dělá. Domů na vesnici jezdí na víkendy nebo přes zkouškové období. Doma mají dva pejsky, na zahradě jim běhá stádo daňků, slepice a divoké krůty.
Koníčky, zájmy:Má velké štěstí, že to, co dělá a studuje je zároveň i jeho koníčkem. Pokud by měl tedy vybrat i jiné aktivity, tak to bude beze sporu akvaristika, pěstování exotických rostlin, lyžování, vaření a astronomie.
Charakter:Sám o sobě tvrdí, že je extrovert. Nevadí mu poznávat nové lidi a být před kamerou.
Proč se přihlásil: Do pořadu se přihlásil sám – uvažoval o tom už dlouho. Jeho přátelé mu řekli, že připravuje vietnamskou kuchyni tak dobře, že je to srovnatelné s originálem ve Vietnamu.
Co od soutěže očekává:Těší se na nové zkušenosti, spoustu zábavy a zároveň možnost, jak zkusí zúročit jeho letité zkušenosti s tradiční vietnamskou kuchyni. Má rád výzvy a jde jim vždy naproti.
Co by udělal s výhrou:Pokud by vyhrál, tak by peníze dal na tvorbu videoklipu k jejich skladbě ,,Bun Bo Nam Bo".
Vztah k vaření: Vaření doslova miluje a je to pro něj relax – odreagování od všech povinností a starostí. Nejraději vaří pro své okolí, protože to si dává vždy více záležet. Má rád plating – perfektní aranžování na talíři. Občas se pochlubí svými recepty na sociálních sítích.
Zajímavá historka z vaření:Jednou vařil v bytě v Opavě Pho bo. Pozval na to skoro všechny přátelé z oboru. Polévku vařil skoro dva dny v obřím hrnci, takže toho bylo hodně. Začal servírovat nudle, maso, zeleninku a rozdal to klukům, Všichni si pochutnávali, kdy v tom někdo vykřikl: "V tom je koriandr?" Libor odpověděl, že ano. Ten kluk měl na koriandr alergii.
Co nejraději vaří:Nejraději připravuje tradiční vietnamskou kuchyni a volské oko.
Co jí:Má rád vše, miluje chuť a vůni koriandru.
Co nejí, co by nikdy neochutnal:Nejí meloun.
Nejoblíbenější jídlo:Jeho nejoblíbenější jídlo je Bun Bo Nam Bo.
Co u stolu nesnáší: Při společném stolování mu vadí mlaskání a pokud si lidé u jídla nepovídají. U jídla by se podle něj mělo mluvit – dělají to tak Francouzi, Španělé i Italové. Jídlo je kultura, okamžik setkávání se s někým, koho má člověk rád. Pravidelně jezdí za muzikanty do Francie a vždy se tam cítí jako doma.
Motto:V životě se řídí mottem: "Víc hlav víc ví."
Soutěžní menu: