Suroviny
- olej (wok) dle potřeby
- zázvor (sekaný) 2,5 lžíce
- česnek 2,5 stroužku
- červená curry pasta 5 lžic
- třtinový cukr 1,3 lžíce
- kuřecí vývar 1,3 l
- kokosové mléko 250 ml
- mořská sůl (v keramickém mlýnku) dle potřeby
- mrkev 1 kus
- hlíva ústřičná 125 g
- udon nudle 1,3 balení
- vejce 5 kusů
- krevety (vařené, loupané) 500 g
- nakládané cibulky 2,5 kusu
- česnekové chipsy dle potřeby
- limetková šťáva z 1,3 limetky
Postup
- Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout.
- V rozehřátém hrnci s wok olejem orestujeme najemno nasekaný česnek a zázvor, kari pastu a přidáme cukr, který necháme zkaramelizovat.
- Podlijeme vývarem a vaříme 20 minut.
- Ke konci přidáme kokosové mléko a dochutíme limetkovou šťávou a solí.
- Udon nudle uvaříme podle návodu a scedíme.
- Ve wok pánvi s wok olejem orestujeme natrhanou hlívu.
- Přidáme na nudličky nakrájenou mrkev a vařené krevety.
- Do misky servírujeme nudle, restovanou mrkev s hlívou a krevetami, vejce nakrájené na měsíčky, nasekanou lahůdkovou cibulku, zalijeme připraveným kari vývarem a posypeme česnekovými chipsy.
Autor receptu: Libor Cinegr