Klára pracuje jako projektová manažerka ve své vlastní firmě, dělá administraci projektů pro obce, města a podnikatele. Má vysokoškolské vzdělání. Je svobodná a má syna Mikuláše.
Klára Kratochvílová
Žije zatím se svými prarodiči, kteří jí pomáhají i s výchovou. V budoucnu by si ráda předělala část chalupy po babičce a žila zde. Na této chalupě bude i vařit. Do pořadu se přihlásila sama. Dlouhodobě se zajímá o ekozemědělství a biopotraviny. Je zastáncem lokálních zdrojů a zajímá se o trendy ve stravování (low carb, bezlepková strava, sugar free, inzulinová resistence a posílení imunity). Podle ní je důležité vařit z čerstvých lokálních surovin a vědět, odkud potraviny jsou. Ráda by ukázala, že jde vařit chutně a z českých potravin. Pokud by vyhrála, tak by zaplatila rodičům dovolenou a zbytek by investovala do rekonstrukce podkroví. Jídla pro menu si vybrala, protože je složené ze sezónních potravin, které v zimním období zahřejí. Maso pochází z farmy, také všechny ostatní suroviny jsou dostupné na českých farmách a celé menu má méně sacharidů. Jako zábavu si pro své hosty připraví pétanque ve stodole.
Charakter: Sama o sobě tvrdí, že je společenská a extrovertní.
Zájmy: Mezi její koníčky patří četba, cestování, vazba věnců různých druhů, šití a zajímá ji vše kolem bylinek.
Vztah k vaření: K vaření má velmi pozitivní vztah – baví ji to.
Chutě: Má ráda zdravé potraviny, jako je růžičková kapusta, brokolice, řapíkatý celer a další.
Nesnáší: Nejí vnitřnosti, ledvinky a plíčky nakyselo. Nikdy by nesnědla ústřice.
Motto: V životě se řídí heslem: „Nemožné je jen otázka názoru.“
Očekávání: Těší se na nové lidi, které pozná. Ráda by jim ukázala i trochu jiné recepty a chtěla by zviditelnit kout země, kde žije, protože je to podle ní krásné místo.