Kateřina vystudovala zemědělskou inženýrku na MZLU v Brně – obor všeobecné zemědělství. Před mateřskou pracovala jako obchodní zástupce, po mateřské pracovala v Mediálních službách města Hustopeče, následně jako ředitelka mateřské školy a od roku 2015 se naplno věnuje Hustopečské mandlárně, kterou založila se svým bratrem v roce 2012.
Kateřina Kopová
Hustopečská mandlárna je rodinná firma, která má šest zaměstnanců. Ve vedení je Kateřina s bratrem Michalem. Zabývají se výrobou a propagací produktů z mandlí. V Hustopečích je mandloňový sad, který se historií řadí mezi středoevropské unikáty. Někdy v 50. až 60. letech rostlo v Hustopečích téměř 50 tisíc stromů mandloní. Hustopečská mandlárna vyrábí Mandlovku (alkoholický nápoj). Kateřina je ráda, že se z jejího koníčku stala práce a splnilo se jí přání, kdy Mandlovka a další produkty propagují město Hustopeče po celém světě.
S manželem Tomášem mají společně dvě děti – dceru Magdalenu (16 let) a syna Jana Jetřicha (14 let). S rodinou žije poměrně aktivní život a snaží se volný čas věnovat společným sportovním a kulturním aktivitám. Společně jezdí na kole, na lyžích a rádi cestují jak po republice, tak mimo ni. Nabídku od štábu přijala, protože by ráda ukázala divákům, že mají v Hustopečích mandloně. Mandle jsou v gastronomii populární a doufá, že to bude příjemné zpestření pro všechny. Pokud vyhraje, tak peníze daruje své kamarádce, která po pádu z koně ochrnula od ramenou dolů. Jako zábavu si připraví prohlídku mandlového sadu a pak degustaci v jejich mandlárně. Tam také bude podávat dezert. Jídla pro menu si vybrala, protože jsou jednoduchá, jarní a mohla by oslovit diváky pro snadnost přípravy.
Charakter: Sama o sobě tvrdí, že je pracovitý člověk, který má rád lidi a věří ve štěstí a v dobré vlastnosti lidí.
Zájmy: Volného času má Kateřina málo, ale pokud nějaký má, tak ho věnuje rodině a aktivitám s ní. Má ráda cestování po České republice, ale i po cizině, kdy může odhodit pracovní telefon a odpočívat.
Vztah k vaření: Vaří ráda – preferuje rychlé vaření, čerstvou zeleninu, často dělá saláty a rádi s rodinou grilují. Má ráda i tradiční jídla, jako je svíčková, nebo masové vývary. Sama sebe hodnotí jako průměrně dobrou kuchařku.
Chutě: Ráda připravuje zeleninové saláty a polévky všeho druhu. Mezi její oblíbená jídla patří dýňová polévka a smažený sýr s bramborem.
Nesnáší: Při stolování jí vadí zvířata, nemusí dršťkovou polévku nebo ostrá jídla.
Motto: V životě se řídí mottem: „Co tě nezabije, to tě posílí.“
Očekávání: Těší se na dobrou společnost, a hlavně na výjimečnou zkušenost.