Připravujeme premiérové Prostřeno! s mladými a úspěšnými

Prostřeno! bude tentokrát speciální – s mladými a úspěšnými. U prostřeného stolu se sejdou influenceři, podcaster, zpěvák i sportovci. Bude to hodně zajímavá sestava. Jak mlsné jazýčky mají naši účastníci, a hlavně, jedí zdravě? Mrkněme se jim do talířů.

Dvě, občas tři ženy a tři, občas dva muži. Poněkud fluidní bude sestava v tomto týdnu, protože jeden ze soutěžících za sebe občas vyšle náhradu. Jak to bude fungovat? Jak si sednou a budou při vaření fungovat ti, kdo plní bulvární stránky, jsou sledováni na sociálních sítích a ovlivňují desetitisíce českých teenagerů? Sledujte Prostřeno! v tomto týdnu a třeba zjistíte, že jsou milí, sympatičtí a šikovní, a vůbec ne excentričtí a takoví, jak jim přisuzuje jejich pracovní role. Ale co budou vařit? Objeví se na stole světové recepty, česká klasika nebo zvláštní experimenty?

S novým rokem může nastat touha změnit stravovací návyky, naučit se něco nového, inspirovat se u mladých a úspěšných! Plus se těšte na úkol týdne, kterým tentokrát bude příprava receptu, který se naši soutěžící naučili vařit jako první, když byli ještě dětmi. Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést deset tisíc navíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy!

Jako první se do kuchyně postaví influencerka KIMLY. Nabídku účinkovat v Prostřeno! přijala, protože jí to připadalo jako dobrý nápad. Pokud by vyhrála, tak by si peníze dala stranou nebo by letěla za svým přítelem. Jako zábavu si pro své hosty připraví balení závitků, naučí je jíst hůlkami, pokud to neumí, a případně psychologickou karetní hru. Na jaká jídla se mohou hosté těšit? Na talíři se jim objeví:
1) Nesmažené letní závitky,
2) špenátový vývar,
3) karamelizovaný bůček,
4) smažený banán.

Úterní večer bude patřit Tadeáši Kuběnkovi. Pokud by vyhrál, tak by peníze utratil v klubu. Jako zábavu si pro své hosty připraví hru na herní konzoli Mario Cars Game. Toto menu si vybral, protože to jsou jeho nejoblíbenější jídla, a zároveň je umí připravit. Baví ho nakupovat, kritizovat a chodit do nočních klubů. Jak jeho menu zaujme hosty? To se dozvíte z reakcí hostů už v úterý. A co se na talířích objeví?
1) Burrata s pestem a rajčaty,
2) dýňový krémíček,
3) spicy tortilly, pečené brambory s dipem,
4) vafle s lískooříškovým krémem.

Středeční hostitel biatlonista Ondřej Mánek miluje sport. S reprezentací trénuje v Jablonci nad Nisou a tam jezdí na tréninky. V Praze si dává zastávky a je s kamarády. Díky sportu mu moc volného času nezbývá. Rád zkouší nové věci, proto přijal tuto nabídku. Vůbec nemyslí na to, že by vyhrál, takže ani na to, jak by s výhrou naložil. Ondřeje bude v některých dnech zastupovat studentka a sportovkyně Lucie Neumannová. Co připraví svým soupeřům a jak bude chutnat? Podávat se bude:
1) Bylinkový tabouleh,
2) polévka z pečeného květáku,
3) hummus s piniovými semínky,
4) datle s překvapením.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, herec, zpěvák a zdravotní sestra Šimon Opp. Výzvu přijal, protože si to chtěl vyzkoušet na vlastní kůži a možná se taky sám nad sebou zasmát. S kamerami má zkušenosti – hrál v seriálu a také v některých reklamách. Jako zábavu si připraví něco s muzikou – možná nějaké karaoke. Toto menu je pro něj výzva – vsadil na autentičnost, klasiku a údernost. Pokud by vyhrál, vzal by přítelkyni na dovolenou. Může si balit kufry? Podávat se bude:
1) Nachos mole poblano,
2) kukuřičný krém s chilli a avokádem,
3) fajitas s hovězím flank steakem, chimichuri, tortilla, smetana a guacamole,
4) jericalla.

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí influencerka Simona Tvardek. Vařit bude v bytě jako Tadeáš. Když je v Praze, bývá u něj. Nabídku přijala jen tak z legrace. Účinkovala v pořadu LIKE HOUSE 3, který vyhrála. Pokud by vyhrála, koupila by si drahý obraz. Zábava bude překvapení, všechny její pokrmy se jí líbí a mluví o nich, jako že to bude pecka. Jak se jí bude vařit a koho její menu oslní? Podávat se bude:
1) Tatarák,
2) tomatový krém s parmezánem,
3) hovězí líčka na bílém víně a šťouchané brambory,
4) mražená karamelová pecka.

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty