Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pomalu dušená hovězí líčka

4 porce
do 2 hodin
Pomalu dušená hovězí líčka
Pomalu dušená hovězí líčka Autor: isifa.com
Hovězí líčka jsou pravá delikatesa. Připravte si je pomalým dušením s voňavým kořením, budou se vám přímo rozpadat na jazyku.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 150 °C, u plynové na stupeň 2. Líčka očistěte a každé rozřezejte na 23 kusy. Smíchejte mouku, hořčicový prášek, koření, dochuťte solí a pepřem a kousky líček ve směsi lehce obalte.
  2. Rozehřejte na velké pánvi polovinu oleje, přidejte maso a opékejte je ze všech stran dohněda asi 5 minut. Pak je vyndejte z pánve a dejte do hrnce. Do pánve přilijte druhou polovinu oleje, přidejte cibuli, mrkev a celer a opékejte asi 10 minut. Potom vše přendejte do kastrolu s masem.
  3. Do pánve nalijte vývar, přiveďte k varu a vmíchejte do něj všechen výpek z pánve. Přelijte s ním maso a zeleninu v hrnci tak, aby vše bylo ponořené. Přidejte bylinky, přikryjte pokličkou a vařte 56 hodin, dokud maso nebude měkké. Vyjměte maso a zeleninu a zredukujte vývar na řídkou kaši. Podávejte s bramborovou kaší a podušenou kapustou.
  4. PRIMA TIP: Líčka můžete vyměnit za na kostky nakrájený steak nebo volskou oháňku. Do základu omáčky můžete přidat česnek a 200 g nakrájených žampionů nebo jiných hub. Na podlití lze použít 300 ml černého piva nebo červeného vína.
Reklama

Vyzkoušejte i náš další skvělý recept na telecí líčka:

Recept

Telecí líčka s bramborovou kaší Foto: Už dost šéfe!

Telecí líčka s bramborovou kaší

Proslulý recept Zdeňka Pohlreicha vrátil líčka na výsluní zájmu. Dříve si tento kousek masa schovávali řezníci pro sebe, dnes je při troše pátrání určitě seženete. A ...
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama