Konečně je tu léto a s ním i doba, kdy trávíme venku více času, než kdy jindy. Ať už raději sportujete, zahradničíte, nebo jen tak lenošíte, určitě vám bude pod širým nebem i mimořádně chutnat. Chce to jen kvalitní ingredience a vhodný gril právě pro vás. Se značkou Weber nemůžete sáhnout vedle...
Léto = slunce, odpočinek, fajn společnost a dobré jídlo z grilu
Otázka na samém počátku výběru grilu zní: Je lepší pořídit si elektrický, plynový, nebo na dřevěné uhlí? Odpověď závisí zcela na vašich preferencích a také na tom, kde máte v plánu grilovat. S kvalitním zařízením, které umí dosáhnout dostatečně vysokého žáru, si pochutnáte vždycky. Pokud ale chcete mít jídlo na talíři rychle, pohodlně, ale zároveň chcete být s grilem mobilní, pak určitě vybírejte mezi grily plynovými. Potřebného žáru s plynem dosáhnete za pouhých deset až patnáct minut a teplotu lze nastavit i regulovat. Navíc údržba plynového grilu je velice snadná – stačí jen vykartáčovat rošt a vyčistit misku na zachytávání odkapávajícího tuku.
Podobné je to s grily na elektřinu – ty ale vybírejte pouze, pokud máte v dosahu místa, kde grilujete, zásuvku. Ideální jsou na terasy, balkony či předzahrádky.
Výkonný elektrický gril Weber Q 1400, Foto: archiv Weber
Pro mnoho lidí je ale pravým prožitkem jen když si na grilu sami rozdělají a udržují oheň, a proto volí klasiku – gril na dřevěné uhlí. A jak takový gril co nejsnáze rozžhavit? Nejjednodušší cesta, jak rozpálit brikety, je s použitím zapalovacího komínu Weber: stačí naplnit požadované množství paliva (na 240°C je třeba přibližně polovina komínu briket), na palivovém roštu grilu zapálit několik podpalovacích kostek a postavit nad ně komín. Brikety jsou vhodně rozžhavené, jakmile je jejich povrch bílý. Poté už stačí nasypat do grilu a užívat si dobré jídlo, společnost blízkých a léto.
Klasický kotlový gril Weber Master Touch GBS ideálně rozžhavíte s pomocí zapalovacího komínu na brikety Weber Rapidfire, Foto: archiv Weber
KOMERČNÍ SDĚLENÍ