Novinky na trhu: „sušenková“ zmrzlina, vulkanická voda, kvásek z Krkonoš nebo medová srdíčka

Dnes pro vás máme samé dobroty, jen co je pravda! Fajnovou zmrzlinu, zázračnou vodu nebo třeba kvásek, který rozhodně přijde vhod.

Oblíbené sušenky Lotus ve zmrzlině!

Tajemství oblíbených sušenek Lotus Biscoff spočívá v jejich jedinečné karamelizované chuti, křupavosti a originálním tvaru. Ne náhodou se tak staly součástí mnoha chutných receptů a také rituálů, kdy si sušenku vychutnáte se šálkem dobré kávy nebo čaje. Nyní přichází značka s novinkou ve formě zmrzliny. A vy si ji hned určitě zamilujete! Ochutnejte Lotus Biscoff zmrzlinu na dřívku ve dvojité polevě z belgické čokolády a z pomazánky Lotus Biscoff, smetanové zmrzliny v kelímku s originální příchutí sušenek, slaným karamelem nebo kousky belgické čokolády.

Vulkanická voda

Voda s evropskou historií přichází na český trh. Vulkanická voda Volvic je nejprodávanější vodou v Německu, ve Francii zabírá hned druhé místo a takto bychom mohli pokračovat dále. Volvic zastává názor, že zdraví planety navazuje na zdraví lidí. Proto je ve vodách Volvic maximální množství minerálních látek. Voda je balena v 1,5 litru, 1 l a 500 ml, vždy v plně recyklovatelných lahvích. Ve všech je ukryto kus sopky, která v každém zažehne pozitivní sílu a je jedno, jestli je člověk sportovec nebo tráví veškerý čas u počítače.

Za zmínku stojí, že voda Volvic spolupracuje od roku 2006 s UNICEF a právě díky svým spotřebitelům mají stovky tisíc lidí v afrických komunitách přístup k čisté vodě. K dostání je tato voda v řetězcích supermarketů, na pumpách a e-shopu firmy Mex Trading, která je výhradním dovozcem pro Českou republiku.

Upečte si chleba s kváskem z Krkonoš

Chlebový kvásek býval běžnou součástí kuchyní našich prababiček. Při přípravě chlebového těsta kuchařky odkládaly vždy malý díl kvásku, který se pak rozmnožil a posloužil k přípravě dalšího těsta. A tak stále dokola. Domácí pečení chleba se vrací do módy a můžete si ho vyzkoušet díky mraženému kvásku z pekárny Nopek. I když se zdá, že zmražení může kvásek zničit, tak opak je pravdou. Zamražený vydrží až jeden rok a neztrácí na své kvalitě. Navíc je zdravější než sušené kvásky. Při přípravě chleba musíte kvásek nechat povolit při pokojové teplotě minimálně jednu hodinu.

Třicet minut necháte odstát mouku, vlažnou vodou a droždí, poté přidáte kvásek a další suroviny, trochu vody a uděláte těsto. To se musí nechat uležet hodinu pod utěrkou, promíchat, znovu odpočinout a následně si můžete vyválet libovolný tvar chleba, který podle chuti posypete sezamem, kmínem nebo třeba slunečnicovým semínkem. Dobře upečený chleba poznáte podle toho, že má zlatavou kůrku a při poklepání zespodu „zvoní“. Z kvásku si můžete připravit také skvělé krkonošské kyselo. K dostaní je například na Košíku.

Medový dáreček od srdce

Rodinná Biopekárna Zemanka připravila s láskou pro všechny, kdo ocení sušenky lahodné receptury z kvalitních bio surovin, novinku. Řeč je o Medových bio srdíčkách s máslem. Pouhé přivonění k sušenkám vyvolá touhu ochutnat je. Intenzivní vůně másla se mísí s vůní medu, kterým jsou srdíčka slazena. Sušenky neobsahují ani vajíčka, ani palmový tuk. Pro jejich přípravu je použita kombinace bio mouky pšeničné hladké, špaldové hladké a ovesné celozrnné. Delikátní, medem slazené máslové sušenky nadchnou nejen děti, ale i dospělé. V neposlední řadě mohou vyjádřit něžné vyznání lásky.

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty