Dnes pro vás máme samé dobroty, jen co je pravda! Fajnovou zmrzlinu, zázračnou vodu nebo třeba kvásek, který rozhodně přijde vhod.
Novinky na trhu: „sušenková“ zmrzlina, vulkanická voda, kvásek z Krkonoš nebo medová srdíčka
Oblíbené sušenky Lotus ve zmrzlině!
Tajemství oblíbených sušenek Lotus Biscoff spočívá v jejich jedinečné karamelizované chuti, křupavosti a originálním tvaru. Ne náhodou se tak staly součástí mnoha chutných receptů a také rituálů, kdy si sušenku vychutnáte se šálkem dobré kávy nebo čaje. Nyní přichází značka s novinkou ve formě zmrzliny. A vy si ji hned určitě zamilujete! Ochutnejte Lotus Biscoff zmrzlinu na dřívku ve dvojité polevě z belgické čokolády a z pomazánky Lotus Biscoff, smetanové zmrzliny v kelímku s originální příchutí sušenek, slaným karamelem nebo kousky belgické čokolády.
Vulkanická voda
Voda s evropskou historií přichází na český trh. Vulkanická voda Volvic je nejprodávanější vodou v Německu, ve Francii zabírá hned druhé místo a takto bychom mohli pokračovat dále. Volvic zastává názor, že zdraví planety navazuje na zdraví lidí. Proto je ve vodách Volvic maximální množství minerálních látek. Voda je balena v 1,5 litru, 1 l a 500 ml, vždy v plně recyklovatelných lahvích. Ve všech je ukryto kus sopky, která v každém zažehne pozitivní sílu a je jedno, jestli je člověk sportovec nebo tráví veškerý čas u počítače.
Za zmínku stojí, že voda Volvic spolupracuje od roku 2006 s UNICEF a právě díky svým spotřebitelům mají stovky tisíc lidí v afrických komunitách přístup k čisté vodě. K dostání je tato voda v řetězcích supermarketů, na pumpách a e-shopu firmy Mex Trading, která je výhradním dovozcem pro Českou republiku.
Novinky na trhu: "sušenková" zmrzlina, vulkanická voda, kvásek z Krkonoš nebo medová srdíčka 2 Zdroj: TZ
Upečte si chleba s kváskem z Krkonoš
Chlebový kvásek býval běžnou součástí kuchyní našich prababiček. Při přípravě chlebového těsta kuchařky odkládaly vždy malý díl kvásku, který se pak rozmnožil a posloužil k přípravě dalšího těsta. A tak stále dokola. Domácí pečení chleba se vrací do módy a můžete si ho vyzkoušet díky mraženému kvásku z pekárny Nopek. I když se zdá, že zmražení může kvásek zničit, tak opak je pravdou. Zamražený vydrží až jeden rok a neztrácí na své kvalitě. Navíc je zdravější než sušené kvásky. Při přípravě chleba musíte kvásek nechat povolit při pokojové teplotě minimálně jednu hodinu.
Novinky na trhu: "sušenková" zmrzlina, vulkanická voda, kvásek z Krkonoš nebo medová srdíčka 3 Zdroj: TZ
Třicet minut necháte odstát mouku, vlažnou vodou a droždí, poté přidáte kvásek a další suroviny, trochu vody a uděláte těsto. To se musí nechat uležet hodinu pod utěrkou, promíchat, znovu odpočinout a následně si můžete vyválet libovolný tvar chleba, který podle chuti posypete sezamem, kmínem nebo třeba slunečnicovým semínkem. Dobře upečený chleba poznáte podle toho, že má zlatavou kůrku a při poklepání zespodu „zvoní“. Z kvásku si můžete připravit také skvělé krkonošské kyselo. K dostaní je například na Košíku.
Novinky na trhu: "sušenková" zmrzlina, vulkanická voda, kvásek z Krkonoš nebo medová srdíčka 4 Zdroj: TZ
Medový dáreček od srdce
Rodinná Biopekárna Zemanka připravila s láskou pro všechny, kdo ocení sušenky lahodné receptury z kvalitních bio surovin, novinku. Řeč je o Medových bio srdíčkách s máslem. Pouhé přivonění k sušenkám vyvolá touhu ochutnat je. Intenzivní vůně másla se mísí s vůní medu, kterým jsou srdíčka slazena. Sušenky neobsahují ani vajíčka, ani palmový tuk. Pro jejich přípravu je použita kombinace bio mouky pšeničné hladké, špaldové hladké a ovesné celozrnné. Delikátní, medem slazené máslové sušenky nadchnou nejen děti, ale i dospělé. V neposlední řadě mohou vyjádřit něžné vyznání lásky.
redaktorka FTV Prima