Hledáte inspiraci, kam vyrazit na skvělý brunch, oběd nebo večeři? Přinášíme vám přehled zajímavých tipů, které stojí za návštěvu!

Mixér: rakouské chutě, kurz neapolské pizzy nebo víkendové obědy Zdroj: se souhlasem Babiččina zahrada
Mixér: rakouské chutě, kurz neapolské pizzy nebo víkendové obědy Zdroj: se souhlasem Babiččina zahrada
Hledáte inspiraci, kam vyrazit na skvělý brunch, oběd nebo večeři? Přinášíme vám přehled zajímavých tipů, které stojí za návštěvu!
Do 30. března 2025 vás Babiččina zahrada přenese do srdce rakouské gastronomie. Tematický kulinární týden, inspirovaný tradičními recepty rakouských babiček, nabídne poctivé chutě, které tým restaurace v čele s majitelem Yurijem Kolesnikem přivezl ze svých cest po Rakousku.
Po celý týden si hosté vychutnají autentické rakouské menu plné ikonických specialit:
„Naším cílem je přenést hosty do kuchyní rakouských babiček – nabídnout jim jednoduchost, kvalitu a hřejivou chuť domova,“ říká Yurij Kolesnik. „Tento tematický týden je zároveň naší rozlučkou se zimou a přivítáním nové jarní sezóny.“ Počet míst je omezen, proto doporučujeme včasnou rezervaci.
Od nového roku pořádá ZEM každou poslední neděli v měsíci stylový brunch s unikátním tématem. Březnová edice vzdá hold hlubokému a trvalému vlivu Rakouska-Uherska na českou kulturu a kuchyni. Unikátní menu vyzdvihne bohaté tradice, vytříbené chutě a nadčasové recepty, které formovaly středoevropskou gastronomii, a spojí to nejlepší z rakouského, maďarského a českého kulinářského dědictví.
„Rakousko-Uhersko bylo tavicím kotlem kultur, v němž se mísily chutě z velkých vídeňských kaváren, budapešťských kuchyní plných koření a pražských rustikálních pekáren. Mnoho klasických českých jídel má kořeny v tomto období, které ovlivnil císařský dvůr, maďarská paprika a vídeňské cukrářské umění. Naše brunchové menu odráží tuto společnou historii a nabízí řadu pokrmů, které oslavují elegantní a zároveň vydatnou kuchyni této doby,“ říká šéfkuchař restaurace Tim Wanless.
Restaurace ZEM Zdroj: se souhlasem restaurace ZEM
Hosté se mohou těšit na nadýchané langoše se ztraceným vejcem a paprikovou holandskou omáčkou, moderní verzi tradičního paprikáše s jemným dušeným candátem a haluškami, vídeňský schnitzel servírovaný s fermentovanou brusinkovou omáčkou a bramborami, hovězí kýtu s trhanými celestýnskými nudlemi a křenem, hortobáďskou palačinku s hovězím žebrem a svíčkovou, králičí terinu s nakládanou zeleninou nebo ikonický dort Sacher v inovativní podobě s meruňkami, bílou čokoládou a Chantilly krémem. Nebude chybět ani neomezená konzumace prosecca.
Termín: neděle 30. března od 12:00 do 15:00 hodin
Cena: 1 595 Kč na osobu včetně neomezené konzumace prosecca, studených a teplých nealkoholických nápojů a piva.
Restaurace Rossopomodoro je místem, kde znají tajemství pravé italské kuchyně a rádi se o něj podělí. Nadšení milovníci pizzy – rodiče i s dětmi jsou zváni na první Pizza Masterclass, která se uskuteční 30. března v 16:30 v Rossopomodoro na Vinohradech v Krkonošské ulici. Pod vedením zkušených italských mistrů, neapolského pizzaře Andrey a ambasadora Rossopomodoro Lucy, se naučí připravovat neapolskou pizzu, nekorunovanou královnu všech pizz. Po Pizza Masterclass pro rodiny s dětmi bude v dalším termínu následovat také kurz pro dospělé.
Rossopomodoro Pizza Masterclass Zdroj: se souhlasem Rossopomodoro
První restaurace Rossopomodoro vznikla v roce 1998 právě v Neapoli, postupně se otevřelo dalších 60 podniků po celé Itálii a dva jsou nyní i v Praze. Pravá neapolská pizza a další autentické italské speciality patří ke zdejším ikonickým pokrmům. Všechny suroviny pocházejí přímo z Neapole a okolí Vesuvu. Konkrétně pizza se připravuje z nejlepších rajčat z oblasti Kampánie, pečlivě vybrané krémové mozzarelly, 24 hodin zrajícího těsta, zalévá se zlatavým olivovým olejem a chutná prostě skvěle!
„Naše první Pizza Masterclass se ponese v duchu opravdové italské pohostinnosti a atmosféry, takže se nejen naučíte připravit skvělou pizzu, ale také si užijete spoustu zábavy a gastronomického potěšení. Dospělé přivítáme drinkem a italským aperitivem, zatímco děti si pochutnají na nealko drinku a domácích sušenkách, které pro ně vytvoří náš piemontský kuchař Piero,“ zve Alberto Lagorio, majitel Rossopomodoro.
Oblíbená pražská restaurace Červený Jelen od 22. března rozšiřuje nabídku o Víkendové obědy. Speciální menu se bude podávat každou sobotu a neděli do 17:00. Víkendové obědy jsou vítanou příležitostí, jak si společně se svými blízkými, rodinou či přáteli, užít radost z výborného jídla, v přívětivé atmosféře, bez stresu a starostí s vařením a přípravami.
Víkendové obědy v Červeném Jelenovi Zdroj: se souhlasem Červený jelen
Na úvod zahřeje vývar z květové špičky s domácími nudlemi a kořenovou zeleninou. Následuje hlavní chod – konfitované kachní stehno s kmínovou omáčkou, červeným zelím s pomerančem a karlovarským knedlíkem. Kachna bude servírovaná formou sharingu, tedy společného stolování pro minimálně dvě osoby, tak jak to hosté Červeného Jelena už znají ze svatomartinského menu. O závěrečnou sladkou tečku se postarají máslové buchtičky s vanilkovou omáčkou. Cena menu: 590 Kč/osoba.
„Víkendový oběd v naší restauraci není jen o jídle, ale také o zážitku, o společně strávených chvílích, na které v běžném pracovním týdnu nezbývá moc času. Všichni víme, jak důležité je povídat si, v klidu probrat všechny radosti i strasti, a nad talířem dobrého jídla to jde mnohem lépe,“ říká šéfkuchař Červeného Jelena Marek Fichtner.
Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ
redaktorka FTV Prima
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
prima-cnn-news
prima-zeny
prima-zoom
prima-fresh
prima-cool
playboy
lajk
prima-living