Martin Vavřinka nerad stojí v kuchyni, když je venku krásně

Šmejdění u Martina - Prostřeno! S30 (3)

Martin vystudoval Gymnázium V-Lindy v Jaroměři a poté ČVUT FEL Praha obor radioelektronika. Pracoval jako plánovač EWSD ústředen. Nyní pracuje jako programátor mobilních ústředen.

Je ženatý a má manželku Martinu a dvě děti – syn Jan (22 let) a dcera Kateřina (15 let). Do soutěže ho přihlásili kamarádi hasiči z recese. Pokud by vyhrál, tak by celou výhru investoval do do SDH a řádně by to s kolegy oslavil. Zábava bude hasičská – oblečení do výbavy a pak zkouška hašení. Tato jídla se rozhodl připravit proto, že je umí a chutnají mu.

VSTOUPIT DO DISKUZE

Koníčky, zájmy: Mezi jeho koníčky patří manuální práce všeho druhu – práce se dřevem a na zahrádce. Jeho velkým koníčkem je práce u dobrovolných hasičů – podílel se na znovuobnovení sboru před čtyřmi lety. Než přestoupil do SDH Uhříněves, působil u SDH ve své rodné vesnici Jasenná, kde byl členem osmnáct let. Rád v zimě lyžuje a běžkuje. Baví ho jízda na horském kole – jezdí hlavně s kamarády po práci v okolí Prahy. Rád cestuje autem, protože ho baví řízení. Má rád vysokohorskou turistiku – dříve Krkonoše a nyní spíš Alpy. Leze po ferratách a jezdí jako vodák po českých řekách. Rád čte a sleduje severské detektivky a baví ho mašinky velké i malé.

Charakter: Sám sebe neumí popsat. Jeho okolí tvrdí, že má hodně energie, je ochotný pomáhat, občas je trpělivý a snaží se vyhýbat konfliktům.

Proč se přihlásil: On sám by se nikdy nepřihlásil, ale udělali to za něj kamarádi hasiči z recese.

Co od soutěže očekává: Chce reprezentovat sbor SDH Uhříněves.

Co by udělal s výhrou: Pokud by vyhrál, tak by celou výhru investoval do do SDH a řádně by to s kolegy oslavil.

Vztah k vaření: K vaření má laxní vztah – dle něj je zbytečné být v kuchyni, když venku je tak krásně a dá se tam dělat hodně věcí.

Zajímavá historka z vaření: Jednou zapomněl na zapnuté brambory na plotně a zápach spálených brambor se větral doma několik dní.

Co nejraději vaří: Rád připravuje česká jídla a jídla české kuchyně – chléb na spoustu způsobů, hovězí guláš, smažený hermelín, domácí bramboračku, v zimě rád vaří španělského ptáčka a v létě ho baví grilování.

Co jí: Má rád vše kromě mořských plodů.

Co nejí, co by nikdy neochutnal: Nejí a nikdy by nesnědl mořské plody a rozinky v buchtě.

Nejoblíbenější jídlo: Mezi jeho oblíbená jídla patří španělský ptáček s knedlíkem a smažený hermelín s čerstvým chlebem.

Alergie: Žádné alergie na potraviny nemá.

Co u stolu nesnáší: Při stolování mu nic nevadí a je tolerantní.

Motto: V životě se řídí mottem: „Žij každý den, jako by byl tvůj poslední.“

Sledujte Prostřeno! každý všední den od 17:55 na Primě. Uteklo vám něco? Na prima+ najdete odvysílané epizody a už v pondělí všech pět z celého týdne.

Soutěžní menu:

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty