Suroviny
- vejce 2
- plnotučné mléko 500 ml
- hladká mouka 4 PL
- cukr 2 PL
- marmeláda
- šlehačka
- lískooříškový krém
- máslo
- kakao
- sůl
Postup
- V mixéru rozšleháme suroviny v poměru na jedno vejce 2 vrchovaté polévkové lžíce hladké mouky a jedna lžíce cukru (kdo chce méně sladké, dá cukru méně nebo jej vynechá úplně). Přidáme špetku soli a naředíme mlékem do středně tekuté směsi, aby se těsto na pánvičce dobře roztékalo.
- Na pánvi rozpustíme kousek másla, dokud se nezačne mírně škvařit. Nalijeme směs a krouživým pohybem pánve rozlejeme směs po cele pánvi. Každý si pak svou palačinku dozdobí tak, jak to má rád. Pokud ne, tak se bude podávat s domácí jahodovou marmeládou a šlehačkou.
Autor receptu: Martin Vavřinka