Suroviny
- vejce 2
 - plnotučné mléko 500 ml
 - hladká mouka 4 PL
 - cukr 2 PL
 - marmeláda
 - šlehačka
 - lískooříškový krém
 - máslo
 - kakao
 - sůl
 
Postup
- V mixéru rozšleháme suroviny v poměru na jedno vejce 2 vrchovaté polévkové lžíce hladké mouky a jedna lžíce cukru (kdo chce méně sladké, dá cukru méně nebo jej vynechá úplně). Přidáme špetku soli a naředíme mlékem do středně tekuté směsi, aby se těsto na pánvičce dobře roztékalo.
 - Na pánvi rozpustíme kousek másla, dokud se nezačne mírně škvařit. Nalijeme směs a krouživým pohybem pánve rozlejeme směs po cele pánvi. Každý si pak svou palačinku dozdobí tak, jak to má rád. Pokud ne, tak se bude podávat s domácí jahodovou marmeládou a šlehačkou.
 
Autor receptu: Martin Vavřinka