Lenka Šourková

Lenka (43) vystudovala obor kadeřnice s maturitou a poté studovala angličtinu na jazykové škole.

Pracovala jako vizážistka, kadeřnice, modelka a herečka. Nyní je umělkyně a majitelka a ředitelka organizace KOLIBŘÍCI POMÁHAJÍ, z. ú. Dále navrhuje šperky, hraje a maluje. Kadeřnice a vizážistka je už jen tak na 30 %. Má stále spoustu dalších nápadů a projektů, je umělecká duše. Má přítele a zlatého retrievera Máju. Kolem sebe má mnoho přátel a lidí, kterým může věřit. Věří lidem a vidí v nich hlavně to dobré, i když občas díky tomu naletí. Nabídku přijala, protože by ráda šířila osvětu o alopecii. Přála by si, aby lidé o ní více věděli a naučili se k těm, kteří ji mají, se lépe chovat a zařadit je do společnosti. Chtěla by, aby kvůli tomu nebyly děti vyřazovány z kolektivu a netrpěly šikanou. Chce mezi lidmi šířit ohleduplnost. Pomáhat jí bude dvanáctiletá Klárka Cheikhová. Část výhry by věnovala Klárce na paruku a zbytek by šlo do Kolibříku. Potřebují teď vyrobit mnoho dalších pokrývek hlavy, které následně rozdají lidem bez vlasů. Proč si vybrala toto menu? Je zvyklá vždy vařit třeba dva dny pro návštěvu a teď hledala něco, co je dobré a chutné a zvládne to v daném čase. A jako zábava se budou malovat čepice.

VSTOUPIT DO DISKUZE

Koníčky, zájmy:
Vše, co dělá, je pro ni i zároveň koníčkem. Ráda vše vymýšlí a pak tvoří a pomáhá realizovat. Baví ji ta cesta do cíle. Má ráda cvičení a miluje cestování. Chtěla by poznat celý svět, ale nejen z hotelu, ale se vším všudy.

Charakter:
Sama sebe neumí popsat.

Proč se přihlásila:   
Nabídku přijala, protože by ráda šířila osvětu o alopecii. Přála by si, aby lidé o ní více věděli a naučili se k lidem, kteří ji mají, se lépe chovat a zařadit je do společnosti. Chtěla by, aby kvůli tomu nebyly děti vyřazovány z kolektivu a netrpěly šikanou. Chce mezi lidmi šířit ohleduplnost.

Co od soutěže očekává:
Je dost nervózní a doufá, že vše zvládnou.

Co by udělala s výhrou:  
Část výhry by věnovala Klárce na paruku a zbytek by šel do Kolibříku. Potřebují teď vyrobit mnoho dalších pokrývek hlavy, které následně rozdají lidem bez vlasů.

Vztah k vaření:  
Miluje vaření a pečení.

Zajímavá historka z vaření:
Žádná příhoda z vaření ji nenapadá.

Co nejraději vaří:
Ráda připravuje vše – nejvíc ji baví porušovat recepty.

Co jí:
Má ráda skoro vše.

Co nejí, co by nikdy neochutnala:
Nesnáší kopr a nejí koprovku. Moc nemusí vařenou a dušenou zeleninu. Nikdy by nesnědla kopr.

Nejoblíbenější jídlo:
Vždy měla oblíbené brambory s tvarohem nebo balkánským sýrem, ale i steaky. Když je jídlo dělané s láskou a z dobrých ingrediencí, tak chutná vždy.

Alergie:
Žádné alergie nemá.

Co u stolu nesnáší: 
Při jídle je tolerantní a nenapadá ji nic, co by jí vadilo.

Motto:  
V životě se řídí mottem: „Vše špatné je pro něco dobré.“

Soutěžní menu:

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty