Suroviny
- mražený hrášek 1 balení
- brambory 500 g
- cibule 2
- máslo 50 g
- máta 10 lístků
- zeleninový vývar 500 ml
- kokosové mléko
- hlíva ústřičná
- zakysaná smetana
- libovolné čerstvé bylinky
- sůl
- pepř
Postup
- Osmahneme cibuli v hrnci na másle, přidáme vývar a povaříme 10 minut. Nasypeme brambory, hrášek, povaříme cca 15 minut. Rozmixujeme, přidáme kokosové mléko dle chuti, stačí trochu, osolíme, opepříme a ještě 10 minut povaříme.
- Hlívu natrháme na podlouhlé kousky a osmahneme se solí a pepřem na másle do křupava. Podáváme a na ozdobu přitom dáme lžičku zakysané smetany, hlívu a čerstvé bylinky.
Autor receptu: Lenka Šourková