Jakub Mahr by se rád podíval do Japonska

Tapenada - Prostřeno! S29 (169)

Jakub (22) má středoškolské vzdělání. Aktuálně studuje žurnalistiku na FSV UK. První brigádu měl jako recepční v lázních v Karlových Varech. Nyní pracuje jako kameraman, střihač a správce sociálních sítí.

Je svobodný a plně se tak může věnovat práci, kterou dělá moc rád, a studiu. Přihlásil se, protože ho baví vaření. Prostřeno! zná díky pobytu u prarodičů, u kterých se pořad vždy sledoval. Když byl před rokem s kamarády, tak mluvil o tom, že má rád výzvy, a tak vyplnil přihlášku.

Čtěte také: Připravujeme Prostřeno! z Olomouckého kraje. Jak zařadit do menu vege tatarák?

Výhru by investoval do nové fototechniky. Toto menu si vybral, protože ho dokáže připravit ve špičkové kvalitě. Je to moderní menu s kapkou klasiky v dezertu a on věří, že bude hostům chutnat. Během zábavy přijde ke slovu přenosná laserová střelnice.

VSTOUPIT DO DISKUZE

Koníčky, zájmy: Rád fotí, natáčí a zkouší doma dabing a práci s vlastním hlasem. Když je čas, tak rád vaří. Většinou když je doma v Karlových Varech, tak vaří nejčastěji. Rád cestuje po Evropě, ale rád by se podíval do Japonska.

Charakter: Sám o sobě by řekl, že je pohodář a má rád zábavu. Nemá rád vypjaté situace a snaží se být pozitivní a brát hodně situací s humorem.

Proč se přihlásil: Přihlásil se, protože ho baví vaření. Prostřeno! zná díky pobytu u prarodičů, u kterých se pořad vždy sledoval. Když byl před rokem s kamarády, tak mluvil o tom, že má rád výzvy, a tak vyplnil přihlášku.

Co od soutěže očekává: Těší se na seznámení se s novými lidmi a poznání, co kdo doma vaří. Svoji účast bere jako velkou výzvu.

Co by udělal s výhrou: Výhru by investoval do nové fototechniky.

Vztah k vaření: Dříve byl doma jen konzumentem a hlavním kuchařem doma byl otec, který má vaření také moc rád a vždy dokáže připravit skvělé jídlo. Pak přišla pandemie covidu a on zůstal se sestrou doma na online výuce a začal zkoušet vařit. Postupem času bylo pro něj vaření skoro na denním pořádku a neskutečně ho to bavilo. Nyní, když přijede domů na víkend, tak většinou jeden den doma dělá oběd, anebo alespoň večeři.

Zajímavá historka z vaření: Jednou při přípravě večeře dal rozpéct chléb do trouby, a než stihl připravit další ingredience, které na něj chtěl dát, tak se z trouby hrnul hustý dým a z chleba moc nezbylo.

Co nejraději vaří: Rád připravuje italskou kuchyni – různé variace těstovin a omáček vaří asi nejčastěji. Baví ho zkoušet nové recepty, které někde vidí na sociálních sítích nebo je objeví.

Co jí: Má skoro vše.

Co nejí, co by nikdy neochutnal: Nejí ředkvičky a vnitřnosti. Nikdy by nesnědl květák, brokolici, celer a kapustu.

Nejoblíbenější jídlo: Nejraději má kulajdu.

Alergie: Má alergii na pyl.

Co u stolu nesnáší: Při stolování mu vadí telefon na stole.

Motto: V životě se řídí mottem „Čára není zeď.“

Sledujte Prostřeno! každý všední den od 17:55 na Primě. Uteklo vám něco? Na prima+ najdete odvysílané epizody a už v pondělí všech pět z celého týdne.

Stáhněte si svoji aplikaci Prima Zone na Google Play nebo v Apple Store.

Soutěžní menu:

Petra Jaroševská

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty