Suroviny
- černé olivy 200 g
- sušená rajčata 100 g
- kapary hrst
- citronu 1/2
- česnek 2-3 stroužky
- sůl špetka
- pepř
- olivový olej
- bageta
Postup
- Do sekáčku nasypeme olivy, rajčata, kapary a česnek. Osolíme a opepříme. Vymačkáme půlku citronu a šťávu nalijeme ke zbytku ingrediencí.
- Zalijeme trochou olivového oleje, nasekáme a necháme promíchat, pokud se směs v sekáčku zasekává, tak přilijeme olej dle potřeby, aby se směs spojila.
- Bagetu nakrájíme na úzké plátky a rozložíme na plech, polijeme olovovým olejem a vložíme do trouby na cca 3–5 minut na 210 °C při ohřevu zespodu i svrchu. Tapenádu servírujeme na talíři s krutony.
Autor receptu: Jakub Mahr
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!