Těsto
- plnotučné mléko 250 ml
- moučkový cukr (na kvásek) 2 ML
- kvasnice 21 g
- hladká mouka 400 g
- sůl 1/2 ML
- rozpuštěné máslo 60 g
- moučkový cukr 2 PL
Náplň
- máslo 50 g
- cukr krystal 3 PL
- skořice 1,5 ML
Další
Postup
- V míse smícháme vlažné mléko se dvěma lžičkami moučkového cukru a kvasnicemi. Necháme stát 15 minut. Navážíme mouku se dvěma lžícemi cukru, přidáme sůl, rozpuštěné máslo, kvásek a vše důkladně zpracujeme v těsto, které necháme přikryté utěrkou na teplém místě nakynout do dvojnásobného objemu.
- Až je těsto nakynuté, rozdělíme je na dva díly. Každý vyválíme na obdélník, na který rozetřeme 50 g změklého másla (tak, aby šlo roztírat) a posypeme rovnoměrně cukrem smíchaným se skořicí. Plát srolujeme a krájíme na kousky silné asi 2,5 cm. Ty klademe na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě 30 minut kynout.
- Poté potřeme rozšlehaným vejcem a pocukrujeme krystalovým nebo perličkovým cukrem. Troubu předehřejeme na 210 °C. Pečeme asi 9–13 minut. Upečené šneky necháme zchladnout na mřížce.
Autor receptu: Jakub Mahr
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!