Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cuketa
  • Kam za pivem
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Tradice našich babiček
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cuketa
    • Kam za pivem
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Tradice našich babiček

Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Hit týdne

Další hity

Živáňská vepřová pečeně

Živáňská vepřová pečeně
Koprová omáčka
Nepečený piškotový dort s tvarohem a jahodami
Populární
Nepečené mini dortíky s jahodami a krémem z bílé čokolády
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
Citronovo-medová vepřová žebírka s brambory a fenyklem podle Jamieho Olivera
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku

Vyzkoušejte nevšední recept na sladký dýňový dezert bez lepku

Dýňový flan

Dýňový flan Zdroj: www.nebespan.cz

  • Zavřít

Dýňový flan Zdroj: www.nebespan.cz

Sezona dýní je tu. Upotřebte, co vám vyrostlo na zahrádce, nejen na polévky a k zapékání – vyzkoušejte dýňový flan. Je krásně oranžový, lehký a skvěle chutná!

„Flan je původně španělsko-portugalský dezert, který je dnes ale také velmi oblíbený ve Francii a získává si své příznivce po celé Evropě. Zjednodušeně řečeno, jedná se o speciálně upečený pudink a my ho pro naše hosty dokonce připravujeme v bezlepkové podobě,“ říká François Thuille, francouzský šéfkuchař z Nebespánu v Kašperských Horách.

Vyzkoušejte tento báječný dezert doma podle tohoto receptu!

Suroviny (na 1 flan o průměru 28 cm):

• 1 dýně (nejlépe máslová) 600–700 g

• 75 g třtinového cukru

• 50 g medu

• 4 celá vejce

• 2 bílky

• 1,5 polévkové lžíce kukuřičného škrobu (maizena)

• 25 cl rumu

• kůra z 1/2 menšího pomeranče a 1/2 citronu

• 50 ml pomerančové šťávy

• 350 ml smetany na šlehání (30%)

máslo na vymazání formy

Postup:

1. V troubě upečte celou dýni (na 150 stupňů, cca 45 minut) a nechte ji vychladnout. Oloupejte ji, odstraňte semínka a nakrájejte ji na větší kostky.

2. Ve velké míse smíchejte vejce, cukr, med, rum, kůru z citrusů a pomerančovou šťávu. Vše vymíchejte metličkou a vmíchejte kukuřičný škrob.

3. Smetanu přiveďte v kastrůlku k varu, přidejte kostičky dýně a rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.

4. Směs smetany a dýně vmíchejte metlou do vaječné směsi v míse.

5. Připravte si formu s vysokým okrajem o průměru 26–28 cm, vymažte ji máslem, naplňte dýňovou směsí a pečte v troubě při teplotě 140 stupňů cca 80 minut.

6. Před vyndáním z formy nechte flan vychladnout a poté uchovávejte v lednici. Takto vydrží asi 3 dny.

PRIMA TIP: Flan podávejte vlažný, tak chutná nejlépe!

Kavárna Nebespán v Kašperských Horách; foto: www.nebespan.cz

Recept připravil François Thuille, šéfkuchař kavárny a bistra Nebespán v Kašperských Horách, který pochází z francouzského Cognacu. Původně se vyučil řezníkem a za gastronomií procestoval mnoho zemí. Vařil v Africe, Polsku, Moskvě, v Mongolsku, Šanghaji… Miluje procházky lesem a sběr hub – to byl prý jeden z důvodů, proč si vybral jako své další pracovní místo Šumavu. V Nebespánu se zaměřil na návrat k původní francouzské venkovské kuchyni, kde se pracuje s kvalitními, čerstvými a pokud možno regionálními surovinami.

(klam)

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Sdílejte článek
Štítky sladké pečení bez lepku recepty z dýně Kašperské Hory

Návrhy pro vás

Recepty

Kuřecí karbanátky s cuketou a parmezánem pečené v troubě

Polévky

Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

Maso

Kuře adobo: Filipínské národní jídlo chutná skvěle díky výrazné marinádě

Recepty

Bez masa: Květákové steaky zapečené s čedarem

Sladké

Plněné briošky z kynutého máslového těsta se skořicovou náplní

Předkrmy a chuťovky
6

Křupavé grissini tyčinky z kynutého těsta podle Pavla Berkyho

Maso

Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty

Recepty

Zeleninová čalamáda s václavkami


Přečtěte si také

Recepty

Kuřecí karbanátky s cuketou a parmezánem pečené v troubě

Novinky

Poznejte 5 tradičních odrůd vína, kterým se v Čechách a na Moravě daří nejlépe. S čím je ideálně kombinovat?

Polévky

Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

Maso

Kuře adobo: Filipínské národní jídlo chutná skvěle díky výrazné marinádě

Novinky

Kuchyně hlubokých hvozdů aneb Jak se jedlo na Šumavě

Prostřeno!

Prostřeno: Banánové lívanečky s krémem ze šlehačky a mascarpone, zdobené lesním ovocem

Prostřeno!

Prostřeno: Křepelky pečené na demi glace a červeném víně s divokým kořením s bramborovou kaší se smaženou cibulkou

Prostřeno!

Prostřeno: Kuřecí krémová polévka

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Recepty

Domácí vaječné těstoviny – základní recept i ochucené varianty

Těstoviny

Skromně a chutně: Těstoviny cacio e pepe ricotta podle Pasta Queen

Přílohy

Gnocchi alla Sorrentina – domácí bramborové noky s rajčatovou omáčkou a mozzarellou podle Pasta Queen

Sladké

Plněné briošky z kynutého máslového těsta se skořicovou náplní

Sladké
10

Černá roláda s kakaem a čokoládou podle Cukrařinky

Recepty

Meruňkový koláč s křupavou drobenkou s pekanovými ořechy

Maso

Kuře adobo: Filipínské národní jídlo chutná skvěle díky výrazné marinádě

Maso

Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty

Maso

Jíme zdravě s dětmi: Masová sekaná s cuketou, rýží a mrkví

Polévky

Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

Home & Decor

Kvalitní kuchařský nůž vám usnadní přípravu pokrmů

Maso

Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty

Nápoje
6

Domácí broskvový sirup

Recepty

Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná

Nápoje

Tinto de Verano – španělský letní drink z červeného vína

Ryby a mořské plody

Fritované olihně se solí a pepřem v asijském stylu

Saláty
8

Salát s rybí paštikou, marinovanou červenou řepou, koprem a křenem

Ryby a mořské plody

Skromně a chutně: Bramborový koláč s uzenou makrelou

Polévky

Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

Polévky

Dubáková polievka s osúchom aneb Polévka z hříbků s nákypem z brambor se zakysankou

Polévky

Dýňová polévka s pivem a sýrem – oblíbená klasika v novém kabátku

Předkrmy a chuťovky
6

Křupavé grissini tyčinky z kynutého těsta podle Pavla Berkyho

Předkrmy a chuťovky

Jemná játrová paštika se švestkovým želé

Pečivo

Poklady německé kuchyně: Bramborový chleba

Recepty

Bez masa: Květákové steaky zapečené s čedarem

Recepty

Nakládaný houbařský hermelín à la kulajda

Vegetariánské

Křupavé tofu smažené na pánvi se sladkokyselou omáčkou v asijském stylu

Nápoje
6

Domácí broskvový sirup

Recepty

Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná

Zavařeniny

Zavařujeme: Švestkový džem s vůní perníčků

Saláty

Green Goddess aneb božský zelený dresink je jednoduchý a hodí se skoro na všechno

Saláty
8

Salát s rybí paštikou, marinovanou červenou řepou, koprem a křenem

Recepty

Utopencův salát se špekáčky a kysaným zelím

Drůbež

Šumavská pečená kachna s houbovou omáčkou a krupicovými knedlíky

Maso

Vepřová líčka v krémové omáčce z lesních hříbků s domácími špeclemi s opečenou slaninou

Přílohy

Tak trochu jiné halušky s brynzou, slaninovým pyré, zeleninou a bramborovou slámou

prima-cnn-news

Babišova slova o nové totalitě? Strašná urážka a chucpe. Sám z komunismu těžil, říká Dvořák Válka skončí brzy. Putin má stejný problém, jakému čelil Hitler, říká ruský politolog O léky je nouze i kvůli „socialistickým“ cenám. Viníkem je ministerstvo, zlobí se lékař

prima-zeny

Prokletí Yvetty Blanarovičové. O dva bratry přišla tragicky, na lásku měla smůlu Návštěvníci se musí protáhnout mezi nahými těly. Výstava kontroverzní umělkyně šokuje Tiktokerka Anna Dvořáková by chtěla domů sluhu. Na kolegu prozradila, že v zákulisí štěká

prima-zoom

Nacisté hrůzně povraždili 5000 Italů Žralok dostal zálusk na lachtana. Podívejte se, kdo v napínavém souboji zvítězil Utahraptor byl krutým lovcem. Podívejte se, jak líčil na kořist

prima-fresh

Kuřecí karbanátky s cuketou a parmezánem pečené v troubě Poznejte 5 tradičních odrůd vína, kterým se v Čechách a na Moravě daří nejlépe. S čím je ideálně kombinovat? Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

prima-cool

Odhalená tajemství filmů od Tarantina Robin Hood vyrazí do akce už dnes ve 20.15 Stallone přiznal velkou chybu u slavného filmu. Lituje jí dodnes

playboy

Co vás čeká v říjnovém čísle časopisu Playboy? Playmate a pictorialy říjnového vydání Thermes Marins de Saint Malo: Trendy na TikToku se mění, touha po kvalitní péči zůstává

lajk

Jaromír Soukup jen zírá, jak si Agáta užívá s Dopitou. Ten je u ní jako doma Výsměch a totální ponížení? Kráska tvrdí, že Muradov ke své Sabině shání bokovky Jak vypadá kočka z Pobřežní hlídky dnes? Proti času nemůže bojovat žádná kráska

prima-living

Smíchat, rozhodit a zasadit! Pár nápadů, jak si na podzim pohrát s cibulkami jarních cibulovin Na podzim má kořen pampelišky největší sílu. Udělejte si pampeliškovou kávu, čaj nebo kapky Jednoduchý věneček z buxusu ve tvaru srdce ozdobí zádveří domu nebo okno

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Filmy od Marvelu Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.