Dáte si španělský ptáček v rohlíku? Novinka mezi rychlým občerstvením rozšiřuje nabídku na benzinkách

Někdy dobrý nápad vznikne z nouze. Lukáš Nádvorník při pracovních cestách autem snědl tolik párků v rohlíku, až ho napadlo, že by se rohlíky daly plnit i něčím jiným než levnou uzeninou. Protože se ve světě gastronomie vyzná, podařilo se mu vytvořit nový koncept Dorohlíku, který nabízí plnohodnotná jídla servírovaná v rozpečeném rohlíku.

Za tímto originálním projektem stojí kromě Lukáše Nádvorníka také šéfkuchař restaurace Monarch Alan Pham. Zákazníkům nabízí nezvyklou kombinaci rozpečeného rohlíku s čerstvě uvařenou náplní typického českého jídla, jako je například kuře na paprice, španělský ptáček, koprovka s vejcem, kachna se zelím nebo hovězí Stroganov či hlívový guláš. Všechna jídla jsou vařena pod dohledem šéfkuchaře, šokově zmrazena v nerezových kapslích a následně v moderním automatu plněna do vlastních upečených rohlíků.

Nejprve mohli zákazníci ochutnat plněné rohlíky v bistru v Lazarské ulici v Praze, které otevřelo před rokem a půl. Aktuálně ale koncept expanduje i na benzinky. Občerstvení Dorohlíku si mohou nyní řidiči dát na pražských čerpacích stanicích OMV Jižní spojka 42 (Praha 4), Argentinská 42 (Praha 7), K Barrandovu 10 (Praha 5) a na brněnské čerpací stanici Jedlovnická 15. Nově se nabídka rozšířila také do benzinky OMW v Havlíčkově Brodě.

Cena za jednu porci činí 89 korun. Poslouží jako sytá svačina nebo menší oběd. Na cesty autem je ideální, protože po svíčkové se šesti by vás spíš přepadl spánek.

„Na první pohled to vypadá jako hot-dog. Druhý dojem odhalí, že v rozpečeném rohlíku není párek ani klobása. Po ochutnání se tahle forma plnohodnotného jídla v podobě rychlého občerstvení na cestách stává téměř návykovou. Přesně tak se vyjadřují někteří naši zákazníci, kteří už na jedné z čerpacích stanic ochutnali občerstvení Dorohlíku. Po první testovací fázi proto velmi rádi podpoříme uvedený ryze český koncept, který je jako dělaný právě na čerpací stanice,“ konstatuje Michal Janda ze společnosti OMV Česká republika.

Ohlasy na sociálních sítích naznačují, že kdo měl možnost ochutnat, je s novinkou spokojený. Jídla jsou připravovaná jako hustší ragú, aby nerozmáčela pečivo, jsou dobře dochucená a hlavně teplá, což je pro cestovatele přejedené studenými bagetami dobrá zpráva.

Chystáte se vyzkoušet novinku mezi fast foody Dorohlíku?

Zdroj: TZ, idnes.cz

Vyzkoušejte recept na klasické španělské ptáčky podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Španělský ptáček podle Romana Vaňka

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty