Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Kynutá máslová vánočka s mandlemi

Kynutá máslová vánočka s mandlemi

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Sádlové cukroví – Sádlovky s důlkem plným marmelády

Sádlové cukroví – Sádlovky s důlkem plným marmelády

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky

Hit týdne

Další hity

Bramborový salát

Bramborový salát
Bramborový salát
Kokosové kuličky Rafaelo
Kokosové kuličky Rafaelo
Lososové kousky s brokolicí a čokoládové cookies z horkovzdušné fritézy
Lososové kousky s brokolicí a čokoládové cookies z horkovzdušné fritézy
Citronové crinkles
Citronové crinkles
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Velký horoskop 2015 aneb Na čem si letos pochutnáte

Velký horoskop 2015

Velký horoskop 2015 Zdroj: Thinkstock

  • Zavřít
Velký horoskop 2015

Velký horoskop 2015 Zdroj: Thinkstock

Co přinese nový rok? Ve velkém horoskopu najdete předpověď pro všechna znamení, zjistíte jak na tom budete s láskou, prací i penězi. My vám ukážeme i to, jaká jídla jsou pro vás vhodná podle vašeho znamení...

Seznam.cz banner

Přinášíme vám horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na rok 2015, zaměřující se právě na jídlo. Takže najděte to své znamení a zjistěte, které potraviny jsou pro vás vhodné, jaké byliny udělají vašemu tělu dobře. A dozvíte se i to, kterým potravinám je lepší se vyhnout a proč. Ať už je to jak chce, jídlo je nejen palivem pro vaše tělo, ale je to také radost. Tak tento horoskop berte hlavně jako inspiraci...

BERAN (21. březen – 20. duben)

Byliny: Při bolestech hlavy pomáhá dobromysl, heřmánek, mátový čaj, na celkové zklidnění organismu meduňka, také třezalka, bukvice lékařská, řebříček. Potíže očí – při zánětech pomáhá borová voda, pro zklidnění přikládáme na oči tampony namočené v zeleném čaji. Při nespavosti je vhodný pohyb na čerstvém vzduchu, večerní procházky před spaním. Také čaj z meduňky, mléko s medem, banánem a pivo, které je v malém množství díky chmelu vlastně přírodním sedativem.

Vhodná strava: Pro toto znamení jsou to lehčí typy masa – drůbež, ryby, mléčné výrobky, zelenina, zvláště listová a také celozrnné výrobky. Je třeba dostatek fosfátu draselného, který se v přírodním stavu nachází v hlávkovém salátu, květáku, celeru, cibuli, karotce, okurkách a také v jablcích, datlích, ořeších a citronech. Jako koření se hodí paprika, pepř, chilli, dále česnek a cibule. Těmto ohnivcům se doporučuje pít z alkoholu méně rozvášňující druhy – vystříhat se tvrdého alkoholu, vína, spíše volit pivo, šampaňské, koňak a různé lehké long drinky s limonádou atd.

BÝK (21. duben – 20. květen)

Byliny: Pro posílení imunity organismu se hodí česnek a cibule a také černý rybíz. Také bylinky a čaje s hořčinami, které podporují proces trávení, jako je např. pelyněk, tymián nebo hořec žlutý. Pro podporu činnosti štítné žlázy je dobré užívat chaluhu bublinatou. Dále je vhodná řeřicha, měsíček, jitrocel, pampeliška a v menší míře také přeslička a zcela určitě kopřiva a máta peprná. Z koření je to hřebíček a skořice. Plus hodně vitamínu C, pokud možno v jeho přirozené formě v citrusových plodech, šípcích atd.

Vhodná strava: Pro toto znamení nejsou vzhledem ke snadnému přibývání vhodná tučná jídla a ani pečivo, koláče, dorty a sladkosti. Býci by si měli svoji váhu hlídat již ve středním věku. Je pro ně vhodná zeleninová strava, rýže a naopak méně se hodí přílohy typu brambor, knedlíků atd. Z masa spíše bílá drůbež, kuřata, krůty a ostatní libová masa. Zvláště zdraví prospěšné jsou pro ně ryby a různé mořské plody – krevety, mušle atd. A místo mlsání sladkostí pak mandle a ořechy, dále různé nízkotučné mléčně výrobky. Ze zeleniny především rajčata, okurky, mrkev, ředkvičky a špenát, salát čínský i ledový. A pro podporu lepšího trávení by měli Býci sníst alespoň jedno jablko denně.

BLÍŽENEC (21. květen – 21. červen)

Bylinky: Dobrá je meduňka, máta, třezalka a také různé čajové směsi na žaludeční potíže a problémy s trávicím ústrojím. Pro problémy s dýcháním se doporučuje čaj z petrklíčů a také fenykl obecný, který pomáhá při potížích s trávením i s dýcháním. Vhodnou bylinou pro Blížence je i lékořice a pro čištění organismu kopřivové čaje, ale jen krátkodobě. Rovněž čaj z černého bezu a čaj z heřmánku pravého, bezinkové víno. V menších dávkách pak kozlík lékařský – např. tinktura, plicník lékařský a také skořice.

Vhodná strava: Nejsou vhodná těžká, tučná a kořeněná jídla, také se doporučuje méně solit. Spíše používat kmín do brambor, polévek i různých pomazánek atd. Dobré jsou různé obiloviny a přílohy z luštěnin, sójové potraviny a polotovary, netučná masa, občas játra, vajíčka a méně tučné sýry. Ze zeleniny mrkev, květák, brokolice, celer, fazole a hojně všechny druhy peckovitého ovoce, ananas a kiwi. Blíženci by měli doplňovat hořčík, protože prospívá nervové soustavě, a také vitamíny A a E.

RAK (22. červen – 22. červenec)

Byliny: Račí bylinky jsou heřmánek, kostival, třezalka, jahodník, řebříček a měsíček zahradní. Na zklidnění mysli je to meduňka, mateřídouška a dobromysl. Proti překyselení žaludku a trávicím potížím je vhodný fenykl, jablečník, řebříček a máta.

Vhodná strava: Raci by neměli jíst příliš těžká a sladká jídla, k nimž mají kladný vztah. Také by se měli vystříhat klasické české domácí stravy a jíst spíše jídla bohatá na vlákninu, enzymy a vitamíny. Příliš nesolit, protože sůl zadržuje vodu a mohly by tak trpět ledviny, a také koření užívat sotva na špetku nože. Jistý je zákaz koláčů, dortíků a čokolády. V případě „nouze“ si lze dopřát lehčí tvarohové dezerty, kterých je na našem trhu dostatek, a různé méně tučné mléčné výrobky. Při vaření je důležité používat hodně cibule, zelí, kapusty. Pro Raky jsou prospěšné také okurky a dýně.

LEV (23. červenec – 22. srpen)

Byliny: Velmi prospěšnou bylinou pro toto znamení je hloh, dále také třezalka, meduňka, jmelí bílé, rozrazil, kontryhel a rozmarýn. Z minerálních prvků by tito jedinci měli zvláště doplňovat hořčík a selen a také vitamín A.

Vhodná strava: Lvům nejvíce ve stravě prospívají ryby, hlavně losos a pstruh, občas hovězí maso. Jako příloha se doporučuje zvláště rýže a sója. Z ovoce pak jablka, ananas, ostružiny. Ze zeleniny nejvíc hlávkový salát, rajčata, papriky, olivy, listová zelenina, mrkev, tykev. Na mlsání pak mandle a ořechy. Lvi by také měli dodržovat pitný režim a nepít příliš tvrdého alkoholu, spíše trochu piva na dobré zažívání nebo lehké míchané nápoje s trochou alkoholu.

PANNA (23. srpen – 22. září)

Byliny: Pannám prospívá heřmánek, řepík obecný, máta peprná, meduňka lékařská. Dále také měsíček zahradní, listy jahodníku lesního a třezalka tečkovaná. Pro celkovou jarní očistu organismu je dobrý odvar z kopřiv, čaj ze zeleného jílu. Nebo radikální očista střev, klystýr a také colon hydro terapie.

Vhodná strava: Tito zrozenci by měli dbát na skladbu svého jídelníčku. Dobrá je pro ně celá škála celozrnných výrobků, a také by měli doplňovat do stravy co nejvíce vlákniny. Vhodné jsou také různé bio a acidofilní mléčné výrobky. Rovněž jablka, která mají vysoký obsah pektinu, který působí dobře na zažívací trakt. Dále fíky a švestky. Maso spíše krůtí, drůbeží a libové hovězí. Salát z čekanky. Při vleklejších zácpách pomáhá lněné semínko a psylium. Na pročištění organismu šťáva z červené řepy a mrkve. Skladbu jídelníčku musí Panny volit uvážlivě a určitě by se měly vyhýbat tradičním českým jídlům s knedlíky a hutnými omáčkami.

VÁHY (23. září – 22. říjen)

Byliny: Pomáhá pampeliška lékařská, borůvkové listy, kopřiva, puškvorec obecný, jestřabina lékařská, brutnák lékařský, list brusinky, rakytník, kontryhel, řebříček, šalvěj lékařská, dobromysl. Šípkový a lipový čaj, čaj z přesličky a truskavce.

Vhodná strava: Zvláště důležitý je pro toto znamení pitný režim, protože od toho se odvíjejí potíže s trávením a vylučováním. Vhodné jsou zvláště mořské produkty, ale i sladkovodní ryby, všechny typy luštěnin jako příloha i hlavní jídlo, dále natur hnědá rýže, méně brambory. Ze zeleniny jsou to rajčata, kukuřice, chřest, mrkev, zelené fazole, olivy, okurky a celer, topinambury, hlávkový salát, listová zelenina všeho druhu, syrové a kysané zelí. Je třeba dostatek hořčíku a vitamínu B a celkově doplňovat celé spektrum potřebných a prospěšných vitamínů a minerálů. Z ovoce přednostně jablka, banány, jahody, grepy a pomeranče. Také mandle a vlašské ořechy.

ŠTÍR (23. říjen – 21. listopad)

Byliny: Pro Štíra je výborný kostival, kontryhel, zlatobýl, diviznový kořen, rozmarýn lékařský. A také řebříček, mochna husí, třezalka tečkovaná, brutnák lékařský, dobromysl, meduňka lékařská, vřes obecný, chmel a kozlík lékařský.

Vhodná strava: Nejvhodnější je pro Štíry listová zelenina, ořechy a semena, jídla bohatá na vitamín C – červené papriky a zelí. Pro masožravější typy je to drůbež a vesměs všechny typy ryb, sladkovodní i mořské, i ty tučnější. Dále ředkev, pórek, cibule, česnek, fíky, ředkvičky. Méně vhodné jsou mléčné výrobky, protože zahleňují organismus. Doporučit lze jen light sýry a méně tučné sladké tvarohy místo moučníku. Štíři by také neměli zatěžovat trávicí soustavu těžkými smaženými jídly a místo tučných smetanových omáček volit jejich lehčí náhradu s přidáním kefíru nebo nízkotučného jogurtu. Jídelníček mohou vylepšit kořením – paprikou, libečkem, koprem nebo koriandrem atd.

STŘELEC (22. listopad – 21. prosinec)

Byliny: Vhodnými bylinami jsou pro toto znamení heřmánek, kopřiva, přeslička a pampeliška. Dále také zlatobýl, řebříček, dubová kůra, jitrocel a třezalka.

Vhodná strava: Zvláště důležité je pro tyto zrozence zařadit do jídelníčku ryby a všechny tzv. dary moře. Také zvěřinu, méně hovězího a vepřového, ale i drůbeže a bílého masa. Jako přílohu je nejlepší volit rýži, hrách a sóju, méně brambory a různé hranolky a všechno smažené. Důležitá je zelenina a ovoce a doporučuje se stravu doplňovat křemíkem, selenem, zinkem a také vitaminy C a B. K dochucení je dobrá bazalka, kmín, majoránka a šalvěj. Výborný je česnek a cibule i pórek a celer.

KOZOROH (22. prosinec – 20. leden)

Byliny: Výbornou rostlinou je pro toto znamení kostival lékařský, který se může používat jako obklad na bolestivé klouby, kolena a namožená místa. Pro čistící kúru se hodí určitě kopřiva, dále třezalka, máta, meduňka. Další zázračnou rostlinou je pro lidi v tomto znamení heřmánek, čaje i obklady a také různé směsi – ledvinové, čistící čaje.

Vhodná strava: Méně mléka a mléčných výrobků, spíše dietní typy kefírů a jogurtů, ale v malé míře. Z masa hodně ryb, i těch tučnějších, jako je makrela, tuňák, ale především pstruh a losos. Jídlo je třeba vždy prokládat dostatkem zeleniny, vhodná je listová, špenát, celer, červená řepa. Dále jehněčí a drůbeží maso a dopřát si Kozorozi někdy mohou vaječnou omeletu. Také dostatek příloh, jako je čočka, kroupy, všechny luštěniny. Z ovoce všechny druhy citrusů, meruňky, borůvky, švestky a fíky na dobré zažívání. Dobré je přidávat do jídla dostatek petržele, pažitky, kmínu a majoránky.

VODNÁŘ (21. leden – 19. únor)

Byliny: Prospěšný je podběl, devětsil, maceška, zlatobýl, listy rybízu, komonice, kakost, šalvějový čaj, měsíček, přeslička, mateřídouška a divizna. Vodnářům se doporučuje také čaj maté a třezalka.

Vhodná strava: Mořské ryby, plody moře, mléčné produkty, méně masa, spíše libové hovězí, ze zeleniny je to čekanka, mrkev, listová zelenina, celer, ředkvičky, cuketa, kukuřice. Celozrnné produkty, hodně ovoce, citrusů, meruněk, ananas, hroznové víno, mandle, olivy, z koření estragon, libeček, kapary, fenykl, kmín a majoránka.

RYBY (20. únor – 20. březen)

Byliny: Vhodnými bylinkami pro toto znamení jsou třezalka, měsíček zahradní, dále také chaluha bublinatá, meduňka, dobromysl, brutnák lékařský, komonice lékařská a mučenka.

Vhodná strava: Lehčí typy hovězího masa, z drůbeže zvláště dietní krůtí maso na všechny způsoby, ryby a různé dary a produkty moře v jakémkoliv množství. Ze zeleniny zvláště listová zelenina, okurky, cibule, ředkvičky, chřest, pórek, mořské řasy. Z ovoce jablka, švestky, hroznové víno, meloun, dále ořechy a mandle. Z koření je to koriandr, zázvor a šalvěj. Vhodná je strava s dostatkem vitamínu C a E.

Velký roční horoskop pro všechna znamení a pro všechny oblasti života najdete zde:

Sdílejte článek
Štítky jídlo čaj zelenina horoskop potrava třezalka

Návrhy pro vás

Kapr v kukuřično-bylinkové strouhance s bramborovým salátem – svěží sváteční klasika v moderním kabátku Ryby a mořské plody

Kapr v kukuřično-bylinkové strouhance s bramborovým salátem – svěží sváteční klasika v moderním kabátku

Perníkové kuličky ze špaldové mouky, tvarohu a čekankového sirupu Sladké

Perníkové kuličky ze špaldové mouky, tvarohu a čekankového sirupu

Vánoční Štědrák – slavnostní vícevrstvý koláč s mákem, ořechy, povidly a tvarohem Sladké

Vánoční Štědrák – slavnostní vícevrstvý koláč s mákem, ořechy, povidly a tvarohem

Vinná klobása s hrachovou kaší se zeleným hráškem – klasika, která patří k Vánocům Maso

Vinná klobása s hrachovou kaší se zeleným hráškem – klasika, která patří k Vánocům

Brambory na bouchačku s tuňákem – křupavá pochoutka s pikantním cottage sýrem Předkrmy a chuťovky

Brambory na bouchačku s tuňákem – křupavá pochoutka s pikantním cottage sýrem

Piña colada pohárky – originální tropický dezert, který připomíná dovolenou u moře Sladké

Piña colada pohárky – originální tropický dezert, který připomíná dovolenou u moře

Lehká koprová omáčka s lososem – jemné rybí menu s krémovou omáčkou a vůní bylinek Ryby a mořské plody

Lehká koprová omáčka s lososem – jemné rybí menu s krémovou omáčkou a vůní bylinek

Ořechové válečky – nepečené delikátní cukroví s rumem, marcipánem a čokoládou Sladké

Ořechové válečky – nepečené delikátní cukroví s rumem, marcipánem a čokoládou


Přečtěte si také

Ryby a mořské plody
Kapr v kukuřično-bylinkové strouhance s bramborovým salátem – svěží sváteční klasika v moderním kabátku

Kapr v kukuřično-bylinkové strouhance s bramborovým salátem – svěží sváteční klasika v moderním kabátku

Novinky
Tipy na vánoční dárky na poslední chvíli: balíčky dobrot, poukázky i něco sladkého na zub

Tipy na vánoční dárky na poslední chvíli: balíčky dobrot, poukázky i něco sladkého na zub

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Co neopomenout při vaření bramborového salátu a proč je kvalitní strouhanka pro řízek klíčová?

Co neopomenout při vaření bramborového salátu a proč je kvalitní strouhanka pro řízek klíčová?

Sladké
Perníkové kuličky ze špaldové mouky, tvarohu a čekankového sirupu

Perníkové kuličky ze špaldové mouky, tvarohu a čekankového sirupu

Sladké
Vánoční Štědrák – slavnostní vícevrstvý koláč s mákem, ořechy, povidly a tvarohem

Vánoční Štědrák – slavnostní vícevrstvý koláč s mákem, ořechy, povidly a tvarohem

Maso
Vinná klobása s hrachovou kaší se zeleným hráškem – klasika, která patří k Vánocům

Vinná klobása s hrachovou kaší se zeleným hráškem – klasika, která patří k Vánocům

Předkrmy a chuťovky
Brambory na bouchačku s tuňákem – křupavá pochoutka s pikantním cottage sýrem

Brambory na bouchačku s tuňákem – křupavá pochoutka s pikantním cottage sýrem

Novinky
Jak vypadají Vánoce ve Španělsku? Zapomeňte na svařák a adventní trhy, čeká vás vino dulce, flamenco i betlémy!

Jak vypadají Vánoce ve Španělsku? Zapomeňte na svařák a adventní trhy, čeká vás vino dulce, flamenco i betlémy!

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Paccheri della nonna – zapečené těstoviny s masovými kuličkami v rajčatové omáčce podle restaurace Rossopomodoro

Paccheri della nonna – zapečené těstoviny s masovými kuličkami v rajčatové omáčce podle restaurace Rossopomodoro

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha Těstoviny

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek Těstoviny

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

Sladké
Perníkové kuličky ze špaldové mouky, tvarohu a čekankového sirupu

Perníkové kuličky ze špaldové mouky, tvarohu a čekankového sirupu

Vánoční Štědrák – slavnostní vícevrstvý koláč s mákem, ořechy, povidly a tvarohem Sladké

Vánoční Štědrák – slavnostní vícevrstvý koláč s mákem, ořechy, povidly a tvarohem

Piña colada pohárky – originální tropický dezert, který připomíná dovolenou u moře Sladké

Piña colada pohárky – originální tropický dezert, který připomíná dovolenou u moře

Maso
Vinná klobása s hrachovou kaší se zeleným hráškem – klasika, která patří k Vánocům

Vinná klobása s hrachovou kaší se zeleným hráškem – klasika, která patří k Vánocům

Pečené kuře s dýňovou nádivkou a bramborami – nevšední sváteční pečínka Maso

Pečené kuře s dýňovou nádivkou a bramborami – nevšední sváteční pečínka

Vepřová líčka na cideru s bramborami a pórkem – pozvolna dušené maso s vůní jablek Maso

Vepřová líčka na cideru s bramborami a pórkem – pozvolna dušené maso s vůní jablek

Zelenina
Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal Zelenina

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Zelenina

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Nápoje
Kávový likér – hedvábně sladký nápoj s rumem a karamelovým nádechem

Kávový likér – hedvábně sladký nápoj s rumem a karamelovým nádechem

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem Nápoje

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce Nápoje

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Ryby a mořské plody
Kapr v kukuřično-bylinkové strouhance s bramborovým salátem – svěží sváteční klasika v moderním kabátku

Kapr v kukuřično-bylinkové strouhance s bramborovým salátem – svěží sváteční klasika v moderním kabátku

Lehká koprová omáčka s lososem – jemné rybí menu s krémovou omáčkou a vůní bylinek Ryby a mořské plody

Lehká koprová omáčka s lososem – jemné rybí menu s krémovou omáčkou a vůní bylinek

Kapří filety podle pánů z Rožmberka – slavnostní ryba pečená na slanině, medu a bylinkách Ryby a mořské plody

Kapří filety podle pánů z Rožmberka – slavnostní ryba pečená na slanině, medu a bylinkách

Polévky
Kapří polévka s kaviárem a křupavými krutonky – sváteční pochoutka s noblesou

Kapří polévka s kaviárem a křupavými krutonky – sváteční pochoutka s noblesou

Rybí polévka s hříbky – méně známá sváteční kombinace kapřího masa a sušených hub Polévky

Rybí polévka s hříbky – méně známá sváteční kombinace kapřího masa a sušených hub

Rybí polévka s bílým vínem – sváteční klasika z kapra a kořenové zeleniny Polévky

Rybí polévka s bílým vínem – sváteční klasika z kapra a kořenové zeleniny

Předkrmy a chuťovky
Brambory na bouchačku s tuňákem – křupavá pochoutka s pikantním cottage sýrem

Brambory na bouchačku s tuňákem – křupavá pochoutka s pikantním cottage sýrem

Linecké košíčky s domácím taveným sýrem z tvarůžků – nevšední slané „cukroví“ Předkrmy a chuťovky

Linecké košíčky s domácím taveným sýrem z tvarůžků – nevšední slané „cukroví“

Vánoční focaccia – nadýchaný chlebový skvost provoněný olivovým olejem a bylinkami Předkrmy a chuťovky

Vánoční focaccia – nadýchaný chlebový skvost provoněný olivovým olejem a bylinkami

Předkrmy a chuťovky
Linecké košíčky s domácím taveným sýrem z tvarůžků – nevšední slané „cukroví“

Linecké košíčky s domácím taveným sýrem z tvarůžků – nevšední slané „cukroví“

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec Vegetariánské
7

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni Vegetariánské

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni

Sladké
Piña colada pohárky – originální tropický dezert, který připomíná dovolenou u moře

Piña colada pohárky – originální tropický dezert, který připomíná dovolenou u moře

Voňavý trhanec s exotickým kaki – sladká snídaně ze špaldové mouky a svěžího ovoce Sladké

Voňavý trhanec s exotickým kaki – sladká snídaně ze špaldové mouky a svěžího ovoce

Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju Sladké

Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju

Saláty
Netradiční bramborový salát z pečených brambor podle Pavla Berkyho – moderní pojetí klasické vánoční přílohy

Netradiční bramborový salát z pečených brambor podle Pavla Berkyho – moderní pojetí klasické vánoční přílohy

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá Předkrmy a chuťovky

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Přílohy
Kynuté knedlíky plněné mletým masem – česká klasika s překvapením uvnitř

Kynuté knedlíky plněné mletým masem – česká klasika s překvapením uvnitř

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta Přílohy

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita Maso

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Obavy ze studia na vysoké škole v době krize? Je to dobrá motivace, překvapili výzkumníci Hádka o Zůnu: Řekl to akorát blbě, hájil ho Ševčík. Svoboda slova u SPD nefunguje, uvedl Bartoš Chutně a levně se najíte v Úpici i Praze. Žižkovská jídelna je vyhlášená svými řízky

prima-zeny

Pavel Zedníček se těší, až bude po Vánocích. S manželkou se chystá do Thajska Libor Bouček o dodržování vánočních tradic: Replikujeme to, co dělali naši rodiče Dojatý Kotek na vánoční zázrak nečeká. Ten největší se nám asi už stal, říká o Hubískovi

prima-zoom

Záhadná houba z Černobylu Je pro člověka lepší horká, nebo ledová sprcha? Přečtěte si výčet pozitiv a negativ obou dvou Může velryba spolknout člověka? Připomínáme slavnou historku s vorvaněm, který měl pozřít velrybáře

prima-fresh

Kapr v kukuřično-bylinkové strouhance s bramborovým salátem – svěží sváteční klasika v moderním kabátku Tipy na vánoční dárky na poslední chvíli: balíčky dobrot, poukázky i něco sladkého na zub Co neopomenout při vaření bramborového salátu a proč je kvalitní strouhanka pro řízek klíčová?

prima-cool

Avatar 4 je v ohrožení? Konečně. Trailer Nolanovy Odyssey dorazil ve špičkové kvalitě. Podívejte se na jeho oficiální verzi Mluvící ovce vyšetřují vraždu Hugha Jackmana. Trailer nové šílené komedie nemá chybu

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Sníh a mráz na Štědrý den? Šance na bílé Vánoce žije! 30 originálních novoročních přání. Víte, co znamená zkratka PF? 5 věcí, díky kterým to bude doma na Vánoce vypadat uklizeně i bez velké námahy

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.