Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky

Hit týdne

Další hity

Kokosové kuličky Rafaelo

Kokosové kuličky Rafaelo
Kokosové kuličky Rafaelo
Indické butter chicken
Indické butter chicken
Čokoládový koláč
Čokoládový koláč
Sloní žrádlo
Sloní žrádlo
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Velký horoskop 2015 aneb Na čem si letos pochutnáte

Velký horoskop 2015

Velký horoskop 2015 Zdroj: Thinkstock

  • Zavřít
Velký horoskop 2015

Velký horoskop 2015 Zdroj: Thinkstock

Co přinese nový rok? Ve velkém horoskopu najdete předpověď pro všechna znamení, zjistíte jak na tom budete s láskou, prací i penězi. My vám ukážeme i to, jaká jídla jsou pro vás vhodná podle vašeho znamení...

Seznam.cz banner

Přinášíme vám horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na rok 2015, zaměřující se právě na jídlo. Takže najděte to své znamení a zjistěte, které potraviny jsou pro vás vhodné, jaké byliny udělají vašemu tělu dobře. A dozvíte se i to, kterým potravinám je lepší se vyhnout a proč. Ať už je to jak chce, jídlo je nejen palivem pro vaše tělo, ale je to také radost. Tak tento horoskop berte hlavně jako inspiraci...

BERAN (21. březen – 20. duben)

Byliny: Při bolestech hlavy pomáhá dobromysl, heřmánek, mátový čaj, na celkové zklidnění organismu meduňka, také třezalka, bukvice lékařská, řebříček. Potíže očí – při zánětech pomáhá borová voda, pro zklidnění přikládáme na oči tampony namočené v zeleném čaji. Při nespavosti je vhodný pohyb na čerstvém vzduchu, večerní procházky před spaním. Také čaj z meduňky, mléko s medem, banánem a pivo, které je v malém množství díky chmelu vlastně přírodním sedativem.

Vhodná strava: Pro toto znamení jsou to lehčí typy masa – drůbež, ryby, mléčné výrobky, zelenina, zvláště listová a také celozrnné výrobky. Je třeba dostatek fosfátu draselného, který se v přírodním stavu nachází v hlávkovém salátu, květáku, celeru, cibuli, karotce, okurkách a také v jablcích, datlích, ořeších a citronech. Jako koření se hodí paprika, pepř, chilli, dále česnek a cibule. Těmto ohnivcům se doporučuje pít z alkoholu méně rozvášňující druhy – vystříhat se tvrdého alkoholu, vína, spíše volit pivo, šampaňské, koňak a různé lehké long drinky s limonádou atd.

BÝK (21. duben – 20. květen)

Byliny: Pro posílení imunity organismu se hodí česnek a cibule a také černý rybíz. Také bylinky a čaje s hořčinami, které podporují proces trávení, jako je např. pelyněk, tymián nebo hořec žlutý. Pro podporu činnosti štítné žlázy je dobré užívat chaluhu bublinatou. Dále je vhodná řeřicha, měsíček, jitrocel, pampeliška a v menší míře také přeslička a zcela určitě kopřiva a máta peprná. Z koření je to hřebíček a skořice. Plus hodně vitamínu C, pokud možno v jeho přirozené formě v citrusových plodech, šípcích atd.

Vhodná strava: Pro toto znamení nejsou vzhledem ke snadnému přibývání vhodná tučná jídla a ani pečivo, koláče, dorty a sladkosti. Býci by si měli svoji váhu hlídat již ve středním věku. Je pro ně vhodná zeleninová strava, rýže a naopak méně se hodí přílohy typu brambor, knedlíků atd. Z masa spíše bílá drůbež, kuřata, krůty a ostatní libová masa. Zvláště zdraví prospěšné jsou pro ně ryby a různé mořské plody – krevety, mušle atd. A místo mlsání sladkostí pak mandle a ořechy, dále různé nízkotučné mléčně výrobky. Ze zeleniny především rajčata, okurky, mrkev, ředkvičky a špenát, salát čínský i ledový. A pro podporu lepšího trávení by měli Býci sníst alespoň jedno jablko denně.

BLÍŽENEC (21. květen – 21. červen)

Bylinky: Dobrá je meduňka, máta, třezalka a také různé čajové směsi na žaludeční potíže a problémy s trávicím ústrojím. Pro problémy s dýcháním se doporučuje čaj z petrklíčů a také fenykl obecný, který pomáhá při potížích s trávením i s dýcháním. Vhodnou bylinou pro Blížence je i lékořice a pro čištění organismu kopřivové čaje, ale jen krátkodobě. Rovněž čaj z černého bezu a čaj z heřmánku pravého, bezinkové víno. V menších dávkách pak kozlík lékařský – např. tinktura, plicník lékařský a také skořice.

Vhodná strava: Nejsou vhodná těžká, tučná a kořeněná jídla, také se doporučuje méně solit. Spíše používat kmín do brambor, polévek i různých pomazánek atd. Dobré jsou různé obiloviny a přílohy z luštěnin, sójové potraviny a polotovary, netučná masa, občas játra, vajíčka a méně tučné sýry. Ze zeleniny mrkev, květák, brokolice, celer, fazole a hojně všechny druhy peckovitého ovoce, ananas a kiwi. Blíženci by měli doplňovat hořčík, protože prospívá nervové soustavě, a také vitamíny A a E.

RAK (22. červen – 22. červenec)

Byliny: Račí bylinky jsou heřmánek, kostival, třezalka, jahodník, řebříček a měsíček zahradní. Na zklidnění mysli je to meduňka, mateřídouška a dobromysl. Proti překyselení žaludku a trávicím potížím je vhodný fenykl, jablečník, řebříček a máta.

Vhodná strava: Raci by neměli jíst příliš těžká a sladká jídla, k nimž mají kladný vztah. Také by se měli vystříhat klasické české domácí stravy a jíst spíše jídla bohatá na vlákninu, enzymy a vitamíny. Příliš nesolit, protože sůl zadržuje vodu a mohly by tak trpět ledviny, a také koření užívat sotva na špetku nože. Jistý je zákaz koláčů, dortíků a čokolády. V případě „nouze“ si lze dopřát lehčí tvarohové dezerty, kterých je na našem trhu dostatek, a různé méně tučné mléčné výrobky. Při vaření je důležité používat hodně cibule, zelí, kapusty. Pro Raky jsou prospěšné také okurky a dýně.

LEV (23. červenec – 22. srpen)

Byliny: Velmi prospěšnou bylinou pro toto znamení je hloh, dále také třezalka, meduňka, jmelí bílé, rozrazil, kontryhel a rozmarýn. Z minerálních prvků by tito jedinci měli zvláště doplňovat hořčík a selen a také vitamín A.

Vhodná strava: Lvům nejvíce ve stravě prospívají ryby, hlavně losos a pstruh, občas hovězí maso. Jako příloha se doporučuje zvláště rýže a sója. Z ovoce pak jablka, ananas, ostružiny. Ze zeleniny nejvíc hlávkový salát, rajčata, papriky, olivy, listová zelenina, mrkev, tykev. Na mlsání pak mandle a ořechy. Lvi by také měli dodržovat pitný režim a nepít příliš tvrdého alkoholu, spíše trochu piva na dobré zažívání nebo lehké míchané nápoje s trochou alkoholu.

PANNA (23. srpen – 22. září)

Byliny: Pannám prospívá heřmánek, řepík obecný, máta peprná, meduňka lékařská. Dále také měsíček zahradní, listy jahodníku lesního a třezalka tečkovaná. Pro celkovou jarní očistu organismu je dobrý odvar z kopřiv, čaj ze zeleného jílu. Nebo radikální očista střev, klystýr a také colon hydro terapie.

Vhodná strava: Tito zrozenci by měli dbát na skladbu svého jídelníčku. Dobrá je pro ně celá škála celozrnných výrobků, a také by měli doplňovat do stravy co nejvíce vlákniny. Vhodné jsou také různé bio a acidofilní mléčné výrobky. Rovněž jablka, která mají vysoký obsah pektinu, který působí dobře na zažívací trakt. Dále fíky a švestky. Maso spíše krůtí, drůbeží a libové hovězí. Salát z čekanky. Při vleklejších zácpách pomáhá lněné semínko a psylium. Na pročištění organismu šťáva z červené řepy a mrkve. Skladbu jídelníčku musí Panny volit uvážlivě a určitě by se měly vyhýbat tradičním českým jídlům s knedlíky a hutnými omáčkami.

VÁHY (23. září – 22. říjen)

Byliny: Pomáhá pampeliška lékařská, borůvkové listy, kopřiva, puškvorec obecný, jestřabina lékařská, brutnák lékařský, list brusinky, rakytník, kontryhel, řebříček, šalvěj lékařská, dobromysl. Šípkový a lipový čaj, čaj z přesličky a truskavce.

Vhodná strava: Zvláště důležitý je pro toto znamení pitný režim, protože od toho se odvíjejí potíže s trávením a vylučováním. Vhodné jsou zvláště mořské produkty, ale i sladkovodní ryby, všechny typy luštěnin jako příloha i hlavní jídlo, dále natur hnědá rýže, méně brambory. Ze zeleniny jsou to rajčata, kukuřice, chřest, mrkev, zelené fazole, olivy, okurky a celer, topinambury, hlávkový salát, listová zelenina všeho druhu, syrové a kysané zelí. Je třeba dostatek hořčíku a vitamínu B a celkově doplňovat celé spektrum potřebných a prospěšných vitamínů a minerálů. Z ovoce přednostně jablka, banány, jahody, grepy a pomeranče. Také mandle a vlašské ořechy.

ŠTÍR (23. říjen – 21. listopad)

Byliny: Pro Štíra je výborný kostival, kontryhel, zlatobýl, diviznový kořen, rozmarýn lékařský. A také řebříček, mochna husí, třezalka tečkovaná, brutnák lékařský, dobromysl, meduňka lékařská, vřes obecný, chmel a kozlík lékařský.

Vhodná strava: Nejvhodnější je pro Štíry listová zelenina, ořechy a semena, jídla bohatá na vitamín C – červené papriky a zelí. Pro masožravější typy je to drůbež a vesměs všechny typy ryb, sladkovodní i mořské, i ty tučnější. Dále ředkev, pórek, cibule, česnek, fíky, ředkvičky. Méně vhodné jsou mléčné výrobky, protože zahleňují organismus. Doporučit lze jen light sýry a méně tučné sladké tvarohy místo moučníku. Štíři by také neměli zatěžovat trávicí soustavu těžkými smaženými jídly a místo tučných smetanových omáček volit jejich lehčí náhradu s přidáním kefíru nebo nízkotučného jogurtu. Jídelníček mohou vylepšit kořením – paprikou, libečkem, koprem nebo koriandrem atd.

STŘELEC (22. listopad – 21. prosinec)

Byliny: Vhodnými bylinami jsou pro toto znamení heřmánek, kopřiva, přeslička a pampeliška. Dále také zlatobýl, řebříček, dubová kůra, jitrocel a třezalka.

Vhodná strava: Zvláště důležité je pro tyto zrozence zařadit do jídelníčku ryby a všechny tzv. dary moře. Také zvěřinu, méně hovězího a vepřového, ale i drůbeže a bílého masa. Jako přílohu je nejlepší volit rýži, hrách a sóju, méně brambory a různé hranolky a všechno smažené. Důležitá je zelenina a ovoce a doporučuje se stravu doplňovat křemíkem, selenem, zinkem a také vitaminy C a B. K dochucení je dobrá bazalka, kmín, majoránka a šalvěj. Výborný je česnek a cibule i pórek a celer.

KOZOROH (22. prosinec – 20. leden)

Byliny: Výbornou rostlinou je pro toto znamení kostival lékařský, který se může používat jako obklad na bolestivé klouby, kolena a namožená místa. Pro čistící kúru se hodí určitě kopřiva, dále třezalka, máta, meduňka. Další zázračnou rostlinou je pro lidi v tomto znamení heřmánek, čaje i obklady a také různé směsi – ledvinové, čistící čaje.

Vhodná strava: Méně mléka a mléčných výrobků, spíše dietní typy kefírů a jogurtů, ale v malé míře. Z masa hodně ryb, i těch tučnějších, jako je makrela, tuňák, ale především pstruh a losos. Jídlo je třeba vždy prokládat dostatkem zeleniny, vhodná je listová, špenát, celer, červená řepa. Dále jehněčí a drůbeží maso a dopřát si Kozorozi někdy mohou vaječnou omeletu. Také dostatek příloh, jako je čočka, kroupy, všechny luštěniny. Z ovoce všechny druhy citrusů, meruňky, borůvky, švestky a fíky na dobré zažívání. Dobré je přidávat do jídla dostatek petržele, pažitky, kmínu a majoránky.

VODNÁŘ (21. leden – 19. únor)

Byliny: Prospěšný je podběl, devětsil, maceška, zlatobýl, listy rybízu, komonice, kakost, šalvějový čaj, měsíček, přeslička, mateřídouška a divizna. Vodnářům se doporučuje také čaj maté a třezalka.

Vhodná strava: Mořské ryby, plody moře, mléčné produkty, méně masa, spíše libové hovězí, ze zeleniny je to čekanka, mrkev, listová zelenina, celer, ředkvičky, cuketa, kukuřice. Celozrnné produkty, hodně ovoce, citrusů, meruněk, ananas, hroznové víno, mandle, olivy, z koření estragon, libeček, kapary, fenykl, kmín a majoránka.

RYBY (20. únor – 20. březen)

Byliny: Vhodnými bylinkami pro toto znamení jsou třezalka, měsíček zahradní, dále také chaluha bublinatá, meduňka, dobromysl, brutnák lékařský, komonice lékařská a mučenka.

Vhodná strava: Lehčí typy hovězího masa, z drůbeže zvláště dietní krůtí maso na všechny způsoby, ryby a různé dary a produkty moře v jakémkoliv množství. Ze zeleniny zvláště listová zelenina, okurky, cibule, ředkvičky, chřest, pórek, mořské řasy. Z ovoce jablka, švestky, hroznové víno, meloun, dále ořechy a mandle. Z koření je to koriandr, zázvor a šalvěj. Vhodná je strava s dostatkem vitamínu C a E.

Velký roční horoskop pro všechna znamení a pro všechny oblasti života najdete zde:

Sdílejte článek
Štítky jídlo čaj zelenina horoskop potrava třezalka

Návrhy pro vás

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek Předkrmy a chuťovky

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Kuře na paprice s klobásou – poctivý domácí paprikáš s pikantním šmrncem Maso

Kuře na paprice s klobásou – poctivý domácí paprikáš s pikantním šmrncem

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu Vegetariánské

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši Polévky

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem Předkrmy a chuťovky

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech Sladké

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Jumeokbap: Korejské rýžové koule – výborná svačina, která má duši Předkrmy a chuťovky

Jumeokbap: Korejské rýžové koule – výborná svačina, která má duši

Francouzský moučník Marjolaine – sladké řezy s čokoládou, žloutkovým krémem a griliášem Sladké

Francouzský moučník Marjolaine – sladké řezy s čokoládou, žloutkovým krémem a griliášem


Přečtěte si také

Předkrmy a chuťovky
Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Maso
Kuře na paprice s klobásou – poctivý domácí paprikáš s pikantním šmrncem

Kuře na paprice s klobásou – poctivý domácí paprikáš s pikantním šmrncem

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Naplánujte si pečení cukroví na celý advent. Poradíme, kdy a jaké druhy postupně péct

Naplánujte si pečení cukroví na celý advent. Poradíme, kdy a jaké druhy postupně péct

Vegetariánské
Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Polévky
Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši

Prostřeno!
Prostřeno: Salát z červené řepy s fetou a pečivem

Prostřeno: Salát z červené řepy s fetou a pečivem

Prostřeno!
Prostřeno: Mini cheesecake s ovocem

Prostřeno: Mini cheesecake s ovocem

Prostřeno!
Prostřeno: Vepřová panenka v bylinkové krustě s bylinkovou omáčkou a pečenými bramborami na rozmarýnu a tymiánu

Prostřeno: Vepřová panenka v bylinkové krustě s bylinkovou omáčkou a pečenými bramborami na rozmarýnu a tymiánu

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Maso
Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku

Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku

Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha Těstoviny

Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku Vegetariánské

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku

Sladké
Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Francouzský moučník Marjolaine – sladké řezy s čokoládou, žloutkovým krémem a griliášem Sladké

Francouzský moučník Marjolaine – sladké řezy s čokoládou, žloutkovým krémem a griliášem

Dukátové buchtičky s dýňovým krémem – známá sladká klasika v podzimním kabátku Sladké

Dukátové buchtičky s dýňovým krémem – známá sladká klasika v podzimním kabátku

Maso
Kuře na paprice s klobásou – poctivý domácí paprikáš s pikantním šmrncem

Kuře na paprice s klobásou – poctivý domácí paprikáš s pikantním šmrncem

Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku Maso

Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku

Dokonalý vídeňský řízek se salátem krok za krokem od Lubojatzky Couple Maso

Dokonalý vídeňský řízek se salátem krok za krokem od Lubojatzky Couple

Vegetariánské
Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem Předkrmy a chuťovky

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Pečená kuřecí stehna s kedlubnovým zelím – česká klasika s lehce netradiční přílohou Maso

Pečená kuřecí stehna s kedlubnovým zelím – česká klasika s lehce netradiční přílohou

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Recepty
Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Polévky
Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši

Bavorská sýrová polévka se slaninou a romadurem podle Marka Fichtnera Polévky

Bavorská sýrová polévka se slaninou a romadurem podle Marka Fichtnera

Poctivá bažantí polévka – vývar s žampiony a čerstvými bylinkami Polévky

Poctivá bažantí polévka – vývar s žampiony a čerstvými bylinkami

Předkrmy a chuťovky
Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem Předkrmy a chuťovky

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Jumeokbap: Korejské rýžové koule – výborná svačina, která má duši Předkrmy a chuťovky

Jumeokbap: Korejské rýžové koule – výborná svačina, která má duši

Vegetariánské
Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem Předkrmy a chuťovky

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Křupavý květák se strouhankou, parmezánem a pažitkovou smetanou – rychlý a lahodný vege oběd Vegetariánské

Křupavý květák se strouhankou, parmezánem a pažitkovou smetanou – rychlý a lahodný vege oběd

Sladké
Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Makové a tvarohové hřebínky se švestkami a meruňkami – voňavé pečivo jako od babičky Sladké

Makové a tvarohové hřebínky se švestkami a meruňkami – voňavé pečivo jako od babičky

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Saláty
Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Přílohy
Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase

Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí Přílohy

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu Maso

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Piráti ve sněmovní izolaci? Rebelující strany se překvapivě zastal Kalousek Korupce na Ukrajině: Zlaté záchody a tašky plné peněz. Klíčovou roli v hrál přítel Zelenského Turek do hrnku, ne do politiky. Demonstranti v Ostravě protestovali proti Motoristům ve vládě

prima-zeny

Sestřička dohlížela na Lukáše Vaculíka: Ježíšmarja, ne! Takhle si ruce myje automechanik Scénář Nočního operatéra se Vaculíkovi líbil hned. Herec si na Vánoce dopřeje kapra i řízek Každá komplikace je vlastně fajn, směje se Vojta Kotek problémům s chráněnými druhy

prima-zoom

Proč tolik lidí nenávidí AI? Adolf Hitler měl malé přirození a chyběl mu testosteron. Kontroverzní nový výzkum se opírá o jeho DNA Únos letadla skončil hromadnou sebevraždou. Hudební skupina tvořená sourozenci byla Sověty podvedena

prima-fresh

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek Kuře na paprice s klobásou – poctivý domácí paprikáš s pikantním šmrncem Naplánujte si pečení cukroví na celý advent. Poradíme, kdy a jaké druhy postupně péct

prima-cool

Nové fotky z Nolanovy Odyssey Nejžhavější romance ovládne Valentýna. Nový trailer ukazuje spalující touhu hvězd Barbie a Euforie Na Arianu Grande se vrhnul fanoušek, zachránila ji slavná herečka. Děsivý moment zachytily kamery

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Tajemství dlouhých zimních večerů: Přástky byly veselé a ne moc mravné... Trik s igelitovým sáčkem může zachránit vadnoucí kapradinu 30 nejkrásnějších adventních přání. Co se píše k adventu?

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.