Suroviny
- kuře 1 kus
- rohlík 8 kus
- mléko 1 l
- máslo 2 lžíce
- brambory 1 kg
- cibule 0.5 kus
- kuřecí játra 300 g
- petržel 1 kus
- muškátový oříšek 1 špetka
- mrkev 1 kus
- vejce 1 kus
- žloutek 2 kus
- pepř 1 špetka
- rajče 500 g
- cibule 1 kus
- skořice 1 dávka
- hladká mouka 1 dávka
Postup přípravy
1
Na nádivku si nakrájíme rohlíky na kolečka a pečivo zalijeme mlékem s rozmíchaným vajíčkem
Opečeme na drobno nakrájenou cibulku na osmince másla, přidáme nastrouhanou mrkev a dáme k rohlíkům
Ochutíme solí, pepřem, petrželkou
Přidáme kusy jater a dva žloutky
2
Na plech vymazaný máslem dáme osolené a opepřené kuřecí kousky, na deset minut dáme zapéct do trouby, pak zalijeme připravenou nádivkou a pečeme cca 45 minut
3
Na domácí rajskou omáčku si na oleji osmažíme cibulový základ, přidáme rozčtvrcená rajčata, která necháme dusit s vodou, osolíme, opepříme, přidáme cukr
Když je omáčka hotová, rozmixujeme ji a dochutíme skořicí
Dáme znovu vařit s vodou, do níž jsme dobře rozmíchali hladkou mouku, můžeme zjemnit kapkou smetany – dle výsledné chuti
4
Podáváme s domácími kynutými knedlíky, které jsme udělali podle klasického receptu z vykynutého kvásku, polohrubé mouky a vajíčka ve hnětači, těsto jsme nechali vykynout, uváleli knedlíky a ty uvařili maximálně 30 minut v osolené vodě