Prostřeno: Kuřecí v nádivce

Moje hodnocení
33x

Zuzčin zvláštní rodinný recept překvapil nejen obrácenou nádivkou, ale i kombinací jater a kuřecího masa s rajskou omáčkou a knedlíkem

5 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

1

Na nádivku si nakrájíme rohlíky na kolečka a pečivo zalijeme mlékem s rozmíchaným vajíčkem

Opečeme na drobno nakrájenou cibulku na osmince másla, přidáme nastrouhanou mrkev a dáme k rohlíkům

Ochutíme solí, pepřem, petrželkou

Přidáme kusy jater a dva žloutky

2

Na plech vymazaný máslem dáme osolené a opepřené kuřecí kousky, na deset minut dáme zapéct do trouby, pak zalijeme připravenou nádivkou a pečeme cca 45 minut

3

Na domácí rajskou omáčku si na oleji osmažíme cibulový základ, přidáme rozčtvrcená rajčata, která necháme dusit s vodou, osolíme, opepříme, přidáme cukr

Když je omáčka hotová, rozmixujeme ji a dochutíme skořicí

Dáme znovu vařit s vodou, do níž jsme dobře rozmíchali hladkou mouku, můžeme zjemnit kapkou smetany – dle výsledné chuti

4

Podáváme s domácími kynutými knedlíky, které jsme udělali podle klasického receptu z vykynutého kvásku, polohrubé mouky a vajíčka ve hnětači, těsto jsme nechali vykynout, uváleli knedlíky a ty uvařili maximálně 30 minut v osolené vodě

Hlavní chod

Kuřecí v nádivce s rajskou omáčkou podle naší babiky

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty