Suroviny
- udon nudle 300 g
- rostlinný olej 3 lžíce
- česnek 4 stroužky
- zázvor (čerstvý, nastrouhaný) 3 lžičky
- šalotka 2 ks
- mrkev 1 ks
- houby shiitake 6 ks
- brokolice 1 malá hlávka
- červená paprika (menší) 1 ks
- mungo klíčky 1 hrst
- koriandr (lístky)
Omáčka
- limetková šťáva 3 lžíce
- sójová omáčka 3 lžíce
- ústřicová omáčka 3 lžíce
- rýžový ocet (nebo bílý) 3 lžíce
- rybí omáčka 1 lžíce
- cukr 1 lžička
- bílý pepř (čerstvě namletý) 1/4 lžíce
- chilli vločky 1/2 lžičky
Na dokončení
- jarní cibulka
- mungo klíčky
- smažená cibulka
- koriandr (lístky)
Postup přípravy
Nudle uvařte v osolené vodě na skus (al dente). Mezitím smíchejte všechny ingredience na restovanou omáčku.
Ve woku rozehřejte olej, přidejte nastrouhaný česnek, zázvor a šalotku a 1 minutu restujte.
Vložte mrkev nakrájenou na nudličky, přidejte 2 lžíce omáčky a krátce orestujte.
Přidejte houby shiitake, brokolici a červenou papriku, dochuťte dalšími 4 lžícemi omáčky a restujte, dokud zelenina nezměkne.
Vmíchejte uvařené nudle, mungo klíčky a zbytek omáčky. Za stálého míchání smažte ještě 3–5 minut.
Na závěr přidejte jarní cibulku, fazolové klíčky, restovanou cibulku a koriandr.
PRIMA TIPY:
Chcete-li jídlo více syté, přidejte tofu, kuřecí maso nebo krevety.
Pikantnější chuť získáte přidáním čerstvé chilli papričky, křupavost dodají drcené arašídy.
Skvělá varianta na podzim je s dýní hokkaido nakrájenou na tenké nudličky – krásně zjemní chuť.
Vyzkoušejte také thajské pad thai podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Pad thai s kuřetem nebo tofu – thajské nudle, které nejde nemilovat