Suroviny
- kuřecí prsa 4 ks
- vepřová šunka 8 plátků
- ementál 4 plátky
- hladká mouka 100 g
- vejce 1 ks
- strouhanka 100 g
- rostlinný olej 300 ml
- sůl
- polníček (k podávání)
- hranolky (k podávání)
Postup přípravy
- Kuřecí prsa naplocho podélně rozřízněte, ale neodřízněte a rozložte. Vyskládejte je vedle sebe na pracovní plochu, osolte a zakryjte potravinářskou fólií. Paličkou na maso je lehce naklepejte a fólii odstraňte.
- Na plátek šunky položte plátek sýra a zakryjte ho dalším plátkem šunky a přehněte napůl. Stejně připravte další plátky šunky a sýra.
- Na střed každého prsního plátku položte připravené přehnuté plátky šunky se sýrem a zakryjte je kuřecím masem tak, aby zakrylo šunku se sýrem. Přečnívající maso po stranách poklepejte paličkou, aby drželo při sobě a spojilo se.
- Připravte tři misky. Do jedné vsypte mouku, do druhé vyklepněte vejce a rozšlehejte ho. Do třetí misky dejte strouhanku. Připravené maso postupně po jednom obalte nejprve v mouce, poté v rozšlehaném vejci a následně ve strouhance.
- V hlubší pánvi rozpalte 5mm sloupec oleje a obalené plněné kapsy na něm zprudka smažte z každé strany dozlatova asi 4 minuty. Troubu předehřejte na 150 °C.
- Maso přesuňte do pekáčku a vložte ještě na 5 minut do předehřáté trouby, aby se sýr uvnitř roztekl. Servírujte s hranolky a lehkým salátem z polníčku.
Vyzkoušejte také šťavnatý holandský řízek se sýrem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE