redakce Prima FRESH

Krémová kedlubnová polévka s ředkvičkami

Moje hodnocení
12x

Dvě nádherně křupavé, výrazné a jemné jarní zeleniny se tu spojily v lahodném krémovém duetu. Ředkvička si ovšem zajistí i sólové party tím, že je v ostřejší náladě, pardon, nálevu!

4 porce
60 minut

Postup přípravy

  1. Ředkvičky očistěte, omyjte a nakrájejte nebo nakrouhejte na co nejtenčí plátky. Dejte je do misky. Cukr nechte bez vody a bez míchání zkaramelizovat v malé pánvičce, opatrně vlijte ocet a nechte na mírném stupni zlehka vařit, až se karamel rozpustí. Vmíchejte granátový sirup a vlijte k ředkvičkám. Nechte stranou asi hodinu marinovat, pak promíchejte.
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky, kedlubnu na 2–3cm kousky. Máslo rozehřejte v hrnci, osmažte na něm cibuli, až zesklovatí, vsypte kousky kedlubny a nechte 2–3 minuty dusit. Vlijte portské a na středním stupni ho nechte takřka odvařit. Vlijte vývar a mléko, osolte, opepřete a na mírném stupni vařte přikryté 15 až 20 minut. Pak vlijte smetanu, krátce povařte a polévku rozmixujte ponorným mixérem. Dochuťte ji solí, pepřem, muškátovým oříškem a citronovou šťávou.
  3. Ředkvičky nechte okapat v cedníku, polévku ještě jednou napěňte mixérem, rozlijte do hlubokých talířů, ozdobte plátky ředkviček a kapkami oleje a podávejte.

PRIMA TIP: Granátová jablka bývají v zimě celkem snadno k mání, ale pro navinule sladký sirup z nich si budete muset zajít do prodejen s ruskými specialitami. Nebo můžete do karamelu vlít trochu třešňového sirupu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty