Suroviny
Postup přípravy
Brambory společně s mrkví povaříme do měkka, rozšťoucháme, přidáme dva stroužky drceného česneku, osolíme, dochutíme červenou sladkou paprikou. Zapékací mističky vysteleme sušenou šunkou, naplníme brambory s mrkví a zabalíme tak, aby byly schované v šunce. Zapékáme na 180 stupňů 15-20 minut v troubě.
Kachní prsíčka očistíme, na kůži nařízneme mřížku, opepříme, osolíme a nejlépe necháme odstát pár hodin, poté zprudka opečeme na pánvi kůži dolů, pět minut z každé strany. Pak maso přendáme do trouby, kde při 180 stupních pečeme dalších deset minut. Prsíčka, která by měla uvnitř zůstat růžová, necháme chvíli odpočinout.
Žampióny oloupeme, nakrájíme a osmahneme na olivovém oleji. Přidáme k nim nadrobno nakrájený pórek, bílé víno, pepř a sůl a necháme provařit. Když je tekutina skoro vypařená, zaprášíme moukou a nakonec přidáme smetanu a provaříme. Nasekáme petrželku.
Na talíř servírujeme žampionové ragú ozdobené petrželkou, na ně položíme prsíčka nakrájená na plátky, obložená zapečenými brambory s proužky do zlatova na oleji osmažené cibule.