Suroviny
- rostlinný olej 2 lžíce
- zázvor (čerstvý ) 2cm kousek
- česnek 3 stroužky
- lilek 1 ks
- koření garam másala 1 lžička
- římský kmín (mletý ) 1 lžička
- mletý koriandr 1 lžička
- kurkuma (mletá ) 1 lžička
- mletá sladká paprika 1 lžička
- kajenský pepř 1/2 lžičky
- rajský protlak 2 lžíce
- voda 200 ml
- krájená rajčata 1 plechovka (400 g)
- cizrna 1 plechovka (400 g)
- květák 1/2 ks
- bílý jogurt 300 g
- cukr 2 lžíce
- baby špenát 1 velká hrst
- citronová šťáva (na dochucení)
- sůl
Postup přípravy
- Ve velké hluboké pánvi nebo v kastrolu rozehřejte olej. Vsypte nadrobno nakrájený zázvor a česnek a krátce zarestujte. Přidejte lilek nakrájený na 2cm kostičky a restujte dozlatova.
- Poté zmírněte plamen a přidejte všechno koření a rajský protlak. Krátce zarestujte, ať se koření rozvoní, a přilijte vodu. Rozmíchejte obsah pánev na hladkou pastu a poté přidejte plechovku rajčat, propláchnutou cizrnu, květák rozdělený na růžičky a bílý jogurt. Dochuťte solí a cukrem. Promíchejte, přikryjte poklicí a nechte dusit 30 minut.
- Nakonec vmíchejte baby špenát a dochuťte citronovou šťávou. Podávejte s rýží nebo plackami naan.
Tikka masala s květákem, lilkem a cizrnou 2 Zdroj: Klára Michalová