Tikka masala s květákem, lilkem a cizrnou
Zdroj: Klára Michalová
Tikka masala s květákem, lilkem a cizrnou
Zdroj:
Klára Michalová
Jedna z nejpopulárnějších indických omáček se nejčastěji připravuje s kuřecím masem, ale pokud vyzkoušíte bezmasou verzi se zeleninou a luštěninou, budete se k ní rádi vracet. Další chutě a rozdílné struktury tuhle báječnou omáčku z rajčat, jogurtu a koření jen vylepší.
Postup přípravy
-
Ve velké hluboké pánvi nebo v kastrolu rozehřejte olej. Vsypte nadrobno nakrájený zázvor a česnek a krátce zarestujte. Přidejte lilek nakrájený na 2cm kostičky a restujte dozlatova.
-
Poté zmírněte plamen a přidejte všechno koření a rajský protlak. Krátce zarestujte, ať se koření rozvoní, a přilijte vodu. Rozmíchejte obsah pánev na hladkou pastu a poté přidejte plechovku rajčat, propláchnutou cizrnu, květák rozdělený na růžičky a bílý jogurt. Dochuťte solí a cukrem. Promíchejte, přikryjte poklicí a nechte dusit 30 minut.
-
Nakonec vmíchejte baby špenát a dochuťte citronovou šťávou. Podávejte s rýží nebo plackami naan.
Tikka masala s květákem, lilkem a cizrnou 2
Zdroj: Klára Michalová
Tikka masala s květákem, lilkem a cizrnou 2
Zdroj:
Klára Michalová