Tikka masala s květákem, lilkem a  cizrnou

Moje hodnocení
5x

Jedna z nejpopulárnějších indických omáček se nejčastěji připravuje s kuřecím masem, ale pokud vyzkoušíte bezmasou verzi se zeleninou a luštěninou, budete se k ní rádi vracet. Další chutě a rozdílné struktury tuhle báječnou omáčku z rajčat, jogurtu a koření jen vylepší.

4 porce
60 minut
indická

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ve velké hluboké pánvi nebo v kastrolu rozehřejte olej. Vsypte nadrobno nakrájený zázvor a česnek a krátce zarestujte. Přidejte lilek nakrájený na 2cm kostičky a restujte dozlatova.
  2. Poté zmírněte plamen a přidejte všechno koření a rajský protlak. Krátce zarestujte, ať se koření rozvoní, a přilijte vodu. Rozmíchejte obsah pánev na hladkou pastu a poté přidejte plechovku rajčat, propláchnutou cizrnu, květák rozdělený na růžičky a bílý jogurt. Dochuťte solí a cukrem. Promíchejte, přikryjte poklicí a nechte dusit 30 minut.
  3. Nakonec vmíchejte baby špenát a dochuťte citronovou šťávou. Podávejte s rýží nebo plackami naan.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty