S vášní pro jídlo

Jednoduchý polský sernik z tvarohu

Moje hodnocení
6x

Kdo má rád tvarohové moučníky a dezerty, měl by rozhodně zbystřit. Protože tento polský tvarohový sernik je naprosto famózní a hlavně neskutečně jednoduchý!

12 porcí
120 minut
polská

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Do mísy postupně přidejte všechny suroviny: tvaroh, vejce, máslo, cukr a škrob.
  2. Vše společně důkladně prošlehejte v robotu nebo šlehačem na střední otáčky alespoň 5 minut.
  3. Formu (velikost 20 cm) vyložte pečicím papírem, těsto do něj přendejte a povrch uhlaďte. Troubu předehřejte na 190 °C a pečte 20 minut.
  4. Potom teplotu snižte na 150 °C a pečte dalších 20 minut. Nakonec teplotu snižte na 120 °C a dopékejte ještě asi 35 minut.
  5. Hotový sernik nechte vychladnout a před servírováním ještě vychlaďte v lednici.

Další recepty na zajímavé tvarohové nebo sýrové moučníky

Anebo pokud chcete, vyzkoušejte tvarohovou bábovku podle našeho videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty